Aquest any farà tres dècades que l´artista rosinc Sánchez Santiago es dedica formalment al món de l´art. Després de trenta anys, l´artista enfila un 2016 pletòric amb un gran nombre d´exposicions i presència a fires internacionals. Seran les darreres que es podran veure durant els pròxims deu anys ja que, a partir del 2017 i durant una dècada, l´artista vendrà, en exclusiva, tota la seva obra pictòrica -pintures i dibuixos- a un empresari de Dubai, amb arrels suïsses.

Sánchez Santiago reconeix l´important paper que han tingut els col·leccionistes i crítics d´art dins la seva trajectòria professional. "M´han estat molt fidels", afirma tot afegint que és gràcies al seu suport que ha pogut seguir endavant. Això i la visió que sempre l´ha dut a moure constantment la seva obra fora de Catalunya i l´Estat espanyol. En aquest sentit, aquest empresari de Dubai va conèixer la seva obra a Suïssa i, posteriorment, el va retrobar a Chicago, on també Sánchez Santiago ha exposat, concretament a la prestigiosa galeria Thomas Monahan. "Ha estat una gran sort i, a més, aquest acord em permet treballar amb total llibertat", diu.

L´artista rosinc, que treballa a camí entre Figueres i Suïssa, presenta aquests dies la seva obra a la fira internacional d´art Eggo de Buenos Aires i, més tard, a la galeria Martin Kletzel Contemporany Art, també de la capital argentina. Posteriorment, la seva obra viatjarà cap a Màlaga, Uruguai, França, Bèlgica, Luxemburg i Alemanya, entre altres indrets. Les seves darreres creacions mantenen el caràcter de sempre, ancorat en l´esperit i els colors mediterranis, una obra matèrica i subtil. L´artista, doncs, treballa fusionant elements i materials senzills, però no deixa de banda, paral·lelament, una faceta més d´experiment obrint-se a altres tècniques com el collage.

Una altra faceta són els seus treballs en col·laboració amb l´arquitecte xilè i assessor de sostenibilitat a la Unió Europea, Orlando de Urrutia. Ells mateixos s´autoanomenen "productors d´idees, sensacions i emocions". Junts mostren un nou concepte creatiu, el sensorial Eco-Art, i usen nous materials i creen diferents volums, conformant espais sensorials interactius amb l´espectador. També tenen molt en compte el fet d´integrar les energies renovables en tots els projectes, alguns dels quals es poden consultar a la seva pàgina web.