L'artista olotina Rita Martorell, reconeguda a nivell internacional i que ha exposat la seva obra en nombrosos països, s'ha incorporat a l'equip de creadors que treballen de manera exclusiva per a la firma de decoració i interiorisme Roche Bobois, entre els quals hi ha els prestigiosos dissenyadors de moda Jean-Paul Gaultier i Christian Lacroix. Valorada sobretot pels seus retrats de personalitats públiques, i amb una obra molt centrada en el cos humà, Rita Martorell es va introduir en el món de la decoració fa dos anys, de la mà de l'actriu espanyola Lola Herrera. Ara, la prestigiosa firma francesa Roche Bobois l'ha fitxat per al seu equip d'artistes i dissenyadors, i distribuirà peces tèxtils creades en exclusiva a partir d'obres de Rita Martorell. Els productes basats en les creacions de l'artista olotina (coixins i jocs de llit) es podran contemplar i adquirir de moment a les botigues que Roche Bobois té a Girona, Barcelona, Madrid i Marbella, establiments en els quals, com diu ella mateixa, "tinc la sort de compartir espais amb creadors com Gaultier o Lacroix".

Rita Martorell afronta aquest projecte com un repte paral·lel a la seva carrera artística, que continua amb nous retrats i noves obres de les seves séries basades en el cos humà. "És un desafiament personal, una nova experiència de relació amb el públic i una manera d'ampliar horitzons", apunta l'artista olotina, conscient que la incorporació al catàleg de dissenyadors de Roche Bobois li donarà a la llarga la possibilitat d'estar present en moltes més botigues de la firma arreu del món.

La presentació de les seves creacions per a Roche Bobois a l'espai que la firma té a Girona serà aquest dijous, dia 10 de desembre, a les 19 hores.

Nascuda a Zuric el 1971 però criada a Olot (Girona), on es va traslladar la seva família quan ella era molt petita, Rita Martorell és titulada en Arts i Oficis per l'Escola d'Art i Disseny la Massana, de Barcelona, i ha realitzat dues estades amb beques de formació a l'Escola d'Arts Decoratives d'Estrasburg i a l'Escola Regional de Belles Arts de Saint-Etienne, ambdues a França. La seva primera mostra individual va ser a Barcelona, l'any 1992. Des de llavors, la seva obra s'ha pogut veure en diferents exposicions nacionals i internacionals, en ciutats com Girona, Barcelona, Madrid, Tel Aviv, Praga, València, Estrasburg, Montevideo, Santiago de Xile, Milà o Nova York. A més, ha projectat una escultura pública per a la plaça de Catalunya de Santa Coloma de Gramenet i va ser l'autora del cartell de les festes del Tura d'Olot de l'any 2012.

Una de les principals vessants de l'obra de Rita Martorell, molt centrada en el seu conjunt en el cos humà, és el retrat, disciplina en la qual ha excel·lit. Entre les personalitats retratades per l'artista podem mencionar a Eduard Punset, Pilar Rahola, Marta Ferrusola, Josep Antoni Duran i Lleida, Rosa Valls Taberner, Baltasar Porcel, Josep Guinovart, Joan Hortalà, Joaquim Nadal, Pere Macias, Joan Amèric, Sergi Berbel, Pau Riba, Sergi Mateu, Marc Colomer, Miquel Calçada, Abel Matutes, Fernando Fernández Tapias, Fernando Morán, Gerardo Fernández Albor, Francesc de Borbó, Gunilla Von Bismark, Samuel Eto'o i Michel Houellebecq.