Àngel Puigmiquel (Barcelona, 1922-2009) està considerat un dels dibuixants de còmic més importants del país. El filòleg i estudiós del món del còmic, Joan Manuel Soldevilla, acaba de publicar 'Àngel Puigmiquel. Una aventura gráfica', un volum on ressegueix la vida i l'obra del creador. El llibre, que es presenta aquest dijous a les 7 de la tarda a la sala Caritat de la Biblioteca de Catalunya, a Barcelona, inclou material inèdit a casa nostra, dibuixos humorístics i tires publicades a la premsa americana. Publicat per Diminuta Editorial i la mateixa Biblioteca de Catalunya, se n'ha fet una edició bilingüe, en català i castellà. Inclou un pròleg del publicista Lluís Bassat i una introducció de Jaume Capdevila.

Puigmiquel va iniciar la seva carrera durant els anys 40, una època daurada pel tebeo hispà, i més tard va marxar a Venezuela on va destacar com a dibuixant humorístic i pioner dins l'animació publicitària. Va tornar a l'Estat espanyol als anys 60 i es va dedicar a la publicitat, on va convertir-se en una figura de referència.

Després de la presentació del llibre tindrà lloc una visita guiada per l'exposició dedicada al personatge a l'Espai Zero de la Biblioteca que han comissariat el mateix Soldevilla i Roser PIntó.