La felicitat és lleugera i s´esmuny com la sorra entre els dits. Reconèixer els moments de felicitat és quelcom important perquè són com flaixos dins la quotidianitat. Un nen en cadira de rodes, protagonista del darrer llibre editat en català de l´il·lustrador i escriptor empordanès Dani Torrent, 'Àlbum per a dies de pluja', n´és totalment conscient d´aquest fet i captura amb imatges -apareix sempre fent fotografies amb una càmara- aquests instants preciosos.

L´autor se sent molt satisfet d´aquest projecte que es va editar per primer cop a Itàlia, ara fa un any. L´il·lustrador va visitar la Fira de Bologna i una editorial va adquirir-ne els drets per a tot el món a excepció de l´Estat espanyol. Així, el llibre primer va aparèixer publicat en italià i, posteriorment, ho va fer, aquest Sant Jordi, en castellà. Ara apareix l´edició en català de mans de la figuerenca Edicions Cal·lígraf. "El llibre ha tingut molt bona acollida", reconeix l´autor. En aquest sentit, també va quedar finalista als premis Junceda 2015.

Torrent ha seguit el mètode tradicional. Els dibuixos, que estan ambientats amb vestuari i elements que recorden els anys 20 i 30, són fets a l´aquarel·la, ­guaix i llapis sobre un paper crema que li aporta el toc nostàlgic. "El nen usa una càmera digital però ell vol fer com fotos anti­gues" emulant els records, diu.

Presentació a Madrid

L´aparició d´aquest llibre coincideix amb la presentació d´un altre volum de Torrent, la novel·la curta per a infants, 'El extraño caso de la madre abogada', també editat per Cal·lígraf. L´autor comenta que aquest va ser un encàrrec per apropar la feina dels advocats al petit públic. Fa uns dies es va presentar a Figueres, a Llibres Low Cost a càrrec de la jove Miranda Soldevilla, i, aquest dijous es presentarà a la llibreria Lé de Madrid amb el ninotaire Forges. El volum s´inspira en les velles aventures de los Cinco. "Volia que fos divertit i interessant, que fossin com una banda", explica Torrent.

Ara, l´autor ja està treballant en un nou projecte, en aquest cas en un conte digital fet amb tècniques tradicionals, tot i que només es podrà llegir via ipad o mòbil. Portarà per títol 'Net i polit' i l´editarà Chiquimedia. El treball ja està molt avançat i resta gravar la música, també composta pel mateix Torrent.