El poeta i filòleg figuerenc Jordi Pla ha estat guardonat amb el premi de poesia Jacint Verdaguer de Calldetenes per l'obra Sense les reixes del temps. El guardó, que va rebre durant una cerimònia a l'auditori de Calldetenes, comporta 3.000 euros de premi i la publicació del llibre. Cal destacar que, durant el mateix acte i per primera vegada, es va entregar el premi de narrativa i de teatre a una mateixa persona, Àngel Vidal.

Entre totes les categories d'aquests premis es van presentar més de 150 treballs. A l'obertura de la cerimònia, l'alcalde de Calldetenes, Marc Verdaguer, va destacar la gran quantitat de propostes rebudes, que segueix la tendència dels últims anys tan en qualitat com en quantitat. A la bona salut de que gaudeixen aquests premis se li suma la diversitat en l'origen dels treballs, provinents d'arreu dels Països Catalans. L'alcalde de Calldetenes ha aprofitat per agraïr a tothom qui fa possible la perdurabilitat i el prestigi d'aquest certàmen de forma desinteressada.

Durant l'acte, Ignasi P. Ferré i Serra, cineasta, director i productor de documentals i films amb una llarga trajectòria que passa, entre d'altres, per Berlin i Roma, va oferir una conferència que va girar a l'entorn de la relació entre la literatura i el cinema. A partir de la novel·la i la pel·lícula 'Lolita'. Ferré va fer un repàs a les dificultats i entrebancs que suposa fer una adaptació al cinema a partir d'un llibre. També va reflexionar a partir de la pregunta "què prefereixes: el llibre o la pel·lícula?".