Les Jornades Europees del Patrimoni se celebren a Europa durant un cap de setmana entre setembre i octubre. A Catalunya se celebraran els dies 9, 10, 11 i 12 d'octubre de 2015. Enguany, el Consell d'Europa vol posar especial èmfasi a descobrir i potenciar el patrimoni industrial per tal de fer evident la gran importància que té per al patrimoni cultural de Catalunya.

Els museus de Castelló d'Empúries han organitzat una sèrie d'activitats per difondre el patrimoni històric del municipi amb motiu d'aquestes jornades sota el lema "Europa, un patrimoni en comú" i que enguany coincideixen amb la 8a Ruta de l'Art de Castelló d'Empúries. En primer lloc, durant els quatre dies hi haurà jornades de portes obertes a l'Ecomuseu-Farinera, al Museu d'Història Medieval de la Cúria-Presó i al Museu Parroquial de la Basílica de Santa Maria, que col·labora un any més amb els actes de les jornades.

El diumenge 11 d'octubre, a les 11 h del matí s'oferirà l'Itinerari Literari Carles Fages de Climent de Castelló d'Empúries i Empuriabrava, una visita guiada per la ruta de l'escriptor empordanès relacionada amb el patrimoni cultural i amb els indrets més remarcables del municipi que estan presents a la seva obra.

Música medieval a la Casa Fages de Climent

Finalment, el dilluns 12 d'octubre a les 18 h de la tarda tindrà lloc una visita guiada al Museu d'Història Medieval de la Cúria-Presó, s. XIV, que finalitzarà amb un concert de música medieval a la Casa Fages de Climent de Castelló d'Empúries a càrrec d'Antoni Madueño, musicòleg i intèrpret de l'Ensemble Clus Trobar.

Les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya 2015 estan organitzades i coordinades pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, per l'Associació Catalana de Municipis i per la Federació de Municipis de Catalunya, amb la col·laboració de la Fundació Institut Ramon Muntaner. Per a més informació, es pot consultar l'enllaç web bit.ly/JEP-2015, a facebook i twitter a #JEP2015, o també a l'agenda del web municipal www.castello.cat/agenda i als telèfons 972 15 62 33 o bé 972 25 08 59.