Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, inaugurarà el curs de clubs de lectura 2015-2016 el dia 28 de setembre a les 7 de la tarda amb una conferència que porta per títol 'Llegir avui: dels clàssics als booktubers'. Gran experta en literatura digital, Borràs parlarà sobre diferents maneres de llegir en l´actualitat: de com les tecnologies són útils per parlar de llibres i compartir lectures, de les recomanacions literàries dels joves lectors i de la vigència dels clàssics.

Laura Borràs, a banda de la seva tasca acadèmica, ha publicat els llibres Clàssics moderns, Dos amants com nosaltres i Per què llegir els clàssics, avui?; imparteix nombroses conferències sobre literatura i ha participat, juntament amb Eduard Márquez, a la secció de recomanacions literàries "Llibres per ser feliços" del programa El Suplement, de Catalunya Ràdio.

Enguany als clubs de lectura, la Biblioteca de Figueres ofereix 200 places. La programació va adreçada a diferents tipus de lectors: un club de lectura d´adults (amb sessions de tarda i vespre); un club de lectura experimental, que utilitza diferents plataformes digitals per a la compartició de les lectures; un club de lectura fàcil; el club Llegir el Teatre; un club de lectura juvenil, adreçat a nois i noies interessats per la literatura i un club de lectura infantil, adreçat a nens i nenes de primària.

A banda de les tertúlies mensuals, s´oferiran una sèrie d´activitats complementàries que enriquiran les trobades.