La temporada teatral catalana arrenca simbòlicament aquest dilluns amb la tradicional festa 'Catalunya aixeca el teló', que enguany repeteix al Gran Teatre del Liceu. I ho fa amb un balanç positiu de la Temporada 2014/15, que va sumar 2,4 milions d'espectadors, 30.000 més que el curs anterior (un 1,27%). Es consolida així la línia de recuperació de públic, ocupació i recaptació endegada fa dos cursos després d'anys de xifres negatives. També el curs passat els espectacles musicals ('Sister Act', 'Mar i Cel', 'Polònia, el musical', etc.) van ser de nou els més concorreguts, i l'autoria catalana va ser la protagonista d'un 50,8% dels espectacles programats. A més, van obrir 4 noves sales (no teatres).

El creixement del nombre d'espectadors de teatre el curs passat no és tan pronunciat com el d'ara fa dues temporades (2013/14), d'un 3%, no obstant això sí que manté la tendència positiva i permet seguir recuperant públic respecte la gran davallada de l'any 2012. Així es valora des de l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), segons ha manifestat el seu president, Xavier Marcé, aquest dilluns.

Els 30.000 espectadors que va guanyar el teatre català l'última temporada es van repartir en un nombre similar d'espectacles que el curs anterior (1.166, tretze mes que fa dos anys). Però l'ocupació va pujar un 2,65%, degut al fet que algunes sales han reduït el seu aforament. De la mateixa manera, la recaptació total del sector va incrementar-se un 7% (amb 3,9 milions d'euros) perquè els tres espectacles més vistos del curs van ser tres musicals, les entrades dels quals són de mitjana més cares.

Del curs passat, Marcé també ha subratllat el fet que un 50,8% dels espectacles programats eren d'autoria catalana. Aquest percentatge és, per Marcé, "una xifra digna d'un país amb una autoria rellevant". Així mateix, ha destacat el bon rendiment que van mostrar les sales de petit format, i l'obertura de quatre noves sales o espais especials on es programa teatre.

D'altra banda, Marcé ha fet l'enèsima petició al govern del PP perquè modifiqui l'IVA cultural del 21% i s'ha mostrat esperançat de cara al futur, tenint en compte que "tots els partits menys el PP", ha dit, s'han compromès ha rebaixar aquesta taxa quan en tinguin l'ocasió. Pel que fa al govern català, el president d'ADETCA s'ha mostrat satisfet en línies generals amb la "política" d'ajuts al sector del departament de Cultura, per bé que li ha "demanat" més atenció als espectacles "de vocació més comercial i popular, imprescindibles en una cartellera com la nostra".