La Barcelona Catalonia Culture Week exportarà la cultura catalana a Xangai de l'1 al 8 de novembre, un desplegament que comptarà amb una trentena d'actes, com actuacions castelleres, concerts o mostres gastronòmiques. L'art també ocupa una part important del programa i Salvador Dalí i Antoni Gaudí ocuparan l'eix central pel que fa a les exposicions. 'Dali and Media' oferirà una retrospectiva de la relació del pintor amb els mitjans de comunicació a través de 200 obres i 'Discovering Gaudí 3D' presentarà les obres més representatives de l'arquitecte català en fotografies 3D en gran format.

Alexis Roig, president del Casal Català de Xangai, ha explicat que la iniciativa servirà per projectar Catalunya i Barcelona com a "indrets innovadors" de cara al públic xinès. Per això, Roig ha destacat que totes les activitats "seran obertes i gratuïtes". Amb un pressupost de 350.000 euros, l'entitat preveu que més de mig milió de persones participin en les activitats, organitzades amb motiu del 10è aniversari del Casal i els 15 anys de l'agermanament de Barcelona i Xangai.

Un dels "plats estrella" d'aquesta setmana serà la participació de més de 200 membres dels Castellers de Vilafranca, que actuaran als espais més emblemàtics de Xangai. La música també arribarà de la mà de La Màlaga i aupaQuartet. Els primers aprofitaran aquesta oportunitat per a presentar el seu segon disc 'Rumkila', mentre que els segons mostraran la versatilitat de l'escena musical catalana amb fusió de Jazz, Funk, el Son cubà i Flamenc.

Els xefs Jordi i Albert Servalls realitzaran mostres gastronòmiques amb diversos formats, tant per al gran públic com per a xefs xinesos especialitzats. Totes aquestes activitats comptaran amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona.

En la Barcelona Catalonia Culture Week també hi ha un apartat dedicat a la innovació i la promoció econòmica de Catalunya amb xerrades breus per a presentar projectes catalans que són referents internacionals en innovació tecnològica i social. Les plataformes 'Catalonia Trade & Investment' i 'Barcelona Activa' organitzaran diferents conferències i trobades empresarials amb companyies i inversors xinesos amb l'objectiu de "presentar Barcelona i Catalunya com una destinació de negocis i d'inversió", ha dit Alexis Roig.

Segons la representant del consolat xinès, Tang Lingyun, "aquesta activitat profunditzarà en els intercanvis culturals entre dues ciutats que es troben en un punt clau de la seva relació". Es tracta d'un projecte liderat per ciutadans a la Xina que té com a finalitat "ser un exemple de difusió de la cultura catalana arreu del món", ha apuntat Pilar Pérez, representant de la Generalitat de Catalunya.