Coneguda sobretot pels seus papers a 'Juego de Tronos', a la saga 'Harry Potter' i a la premiada pel·lícula catalana '10.000 KM', Natalia Tena torna a Catalunya però no per presentar un nou film, sinó per actuar aquest dissabte amb el seu grup Molotov Jukebox a la plaça Catalunya de Figueres en el marc del Festival Acústica. "Hi ha molts fans que han trobat el grup perquè els agrada 'Juego de Tronos' o '10.000 KM'", assegura Tena. L'actriu i la seva banda participen en el projecte Factoria Acústica, en el marc del certamen, que consisteix en convidar a artistes nacionals i internacionals a una residència creativa a l'Empordà que combina feina i oci.

Tena ha ressaltat que no s'ho van pensar quan els hi va sortir la possibilitat de participar en el projecte i actuar a Figueres. "Així és la vida del músic. T'arriba un espectacle i òbviament que ho acceptes, després ja hi ha la logística però quan arriba una oferta gairebé sempre ho volem fer". En aquest sentit, ha manifestat que té moltes ganes d'actuar i de conèixer el territori. De fet, ha admès que desconeixia Figueres, però sí que havia estat a Girona.

Tena, londinenca de mare extremenya i pare basc, té una banda de mestissatge que es diu Molotov Jukebox on canta i toca l'acordió. 'Carnival flower' (2014) és el seu disc on hi conviuen sons gypsy tropicals, swing, latin soul, calypso i dubstep. Com ha indicat la cantant, interpretaran les cançons del seu darrer disc i tocaran també una que forma del seu pròxim treball 'Tropical Gypsy'. Actualment estan buscant crowdfunding per publicar el nou disc.

L'actriu espera que el públic de l'Acústica balli molt durant el concert. "A vegades les lletres són molt series amb temes durs com la mort i la traïció però en un ambient feliç. Això ho fa la música sud-americana, com la cubana, que a vegades parlen de la mort però en un sentit de vida".

Preguntada per si ha ajudat a la banda que ella participés en pel·lícules com Harry Potter o la sèrie 'Joc de trons', ha respost afirmativament. "Hi ha molts fans increïbles i lleials que ens han trobat perquè els agrada 'Joc de trons' o '10.000 KM' i és genial que et descobreixin per aquesta banda". "Els fans que jo tinc no són de parar-te pel carrer i cridar-te, a vegades em demanen un autògraf però res boig", ha afegit.

Ha assegurat que no hi ha distinció entre la Natalia Tena músic amb la Natalia Tena actriu. "A vegades no et sents bé amb cap de les dues i estàs plena de dubtes i pors i altres vegades et sents viva en les dues", ha dit.

Factoria Acústica

A més d'actuar el dissabte, Tena i el seu grup participen a la Factoria Acústica, que és un projecte creat pels responsables del Festival Acústica de Figueres, que va tenir el seu embrió l'any 2012 amb l'experiència viscuda amb Skye Edwards, cantant de Morcheeba. El punt de partida consisteix en convidar a artistes nacionals i internacionals a una residència creativa a l'Empordà que combina feina i oci. Un projecte que, segons els organitzadors, pretén promocionar una ciutat o un territori i a l'hora ser un projecte de creació cultural. Aquest divendres visitaran per exemple el Castell de Sant Ferran, el Museu Dalí i faran una cata i dinaran a una bodega de la zona.

Tena va arribar a Catalunya el dilluns per fer promoció del seu nou disc i preparar una gira que iniciarà al festival Acústica. Tot això ho farà a espais de Figueres i de la comarca, des d'on, a més de treballar, visitarà els atractius més interessants de la zona. Els organitzadors han indicat que Tena compta amb més de 100.000 seguidors a Facebook i amb 42.000 seguidors a Twitter i han calculat que l'impacte a xarxes que generarà la seva estada pot arribar a 300.000 persones.

Sobre com recorda l'experiència de participar en el film '10.000 KM', ha assenyalat que va ser "increïble que funcionés. Carlos Marques-Marcet, David Verdaguer i jo pensàvem que ningú la veuria. Pensàvem que ni entraria a un festival... i que arribés fins allà és una broma, no m'ho puc creure. M'ho vaig passar tan bé i vaig riure tant. L'equip era meravellós".