21 de agost de 2015
21.08.2015
Participants de 20 països

Opera Europa celebra a Peralada el seu curs anual de gestió d'òpera

El Festival de Peralada, l´Alt Empordà i la vila de Peralada han estat amfitrions d´aquesta prestigiosa organització europea

21.08.2015 | 13:39
Participants del curs de gestió d´òpera

Opera Europa és la principal organització europea de serveis per a companyies d´òpera professionals i festivals lírics. Actualment dóna servei a 155 companyies de 39 països. A Peralada s´han reunit aquest dies prop de 50 participants procedents de 20 països d´Europa, dels Estats Units i d´Oman, Aràbia.

Només acabar la 29a edició del Festival de Peralada, el passat 17 d´agost es va posar en marxa aquest el curs anual de gestió d´òpera que s´acaba aquest divendres 22 d´agost. El curs ha tingut 10 ponents entre els quals hi havia, Oriol Aguilà, director del Festival Castell de Peralada i Christina Scheppelmann, directora artística del Gran Teatre del Liceu, entre d´altres.

Al llarg de la setmana, el curs s´ha centrat en diferents elements fonamental de la gestió de l'òpera com són les finances, els recursos humans, la gestió de la producció, el màrqueting i la comunicació, els fundraising o la gestió d'artistes. Avui divendres els diferents grups de treball presentaran el seu projecte; un exercici on cada grup ha pogut dissenyar el seu propi pla d'acció per a una temporada operística.

Oriol Aguilà ha destacat la importància d´aquest curs que s´ha fet a Peralada manifestant que "estem mol contents d´haver estat els amfitrions d´aquest curs de management que cada any es fa una ciutat europea diferent, organitzat per Opera Europa. Consisteix en un curs molt interessant en el qual els directors comparteixen experiència i coneixements amb els futurs directors d´equip dels teatres europeus. És un exemple d´organització on tots els membres compartim obertament el nostre Know-How i la nostra experiència. "

El grup de treball farà la presentació final del curs aquest migdia a les 14:00h, en un acte que tindrà lloc al claustre de Sant Domènec de Peralada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema