La Casa de la Generalitat acull des de dimecres passat l´exposició de fotografies 'Salvador Dalí vist per Joan Vehí'. Aquest fotògraf aficionat de Cadaqués va treballar com a fuster per Salvador Dalí durant trenta-cinc anys, la qual cosa li va permetre conèixer de prop el pintor, de qui va realitzar, en total, un miler de fotografies.

Durant l´acte d´inauguració, Joan Vehí va explicar com Salvador Dalí va autoritzar-lo tàcitament a fotografiar-lo, no només en les seves aparicions públiques o les seves manifestacions d´excentricitat sinó també mentre pintava al seu taller. Per la seva banda, el director de la Casa de la Generalitat, Josep Puigbert, va explicar la relació del fotògraf amb el geni i va explicar alguns episodis protagonitzats per l´artista, tant a Cadaqués com a Figueres.

També va comentar que el lligam específic que mantenia Salvador Dalí amb Perpinyà, especialment pel fet que considerava l´estació de la vila com "el centre del món", justifica l´organització d´aquesta exposició, que vol ser el preludi de la celebració, el proper 27 d´agost, del cinquantè aniversari de l´anomenat Viatge triomfal que Dalí va realitzar a Ceret i Perpinyà el 1965. En aquest marc de celebració, l´exposició de Joan Vehí substitueix, a la Casa de la Generalitat, la que es va fer commemorativa dels quaranta anys del Museu Dalí de Figueres i que actualment es pot veure a l´espai Centre del Món de l´estació de TGV de Perpinyà.

A l´acte d´inauguració hi va assistir nombrós públic entre els que hi havia la regidora de Cultura de l´Ajuntament de Cadaqués, Marga Figueras, la regidora de Turisme, Alba Martín i els tinents d´alcalde de Cultura i Catalanitat de l´Ajuntament de Perpinyà, a més d´altres representants municipals de la Catalunya Nord. Aquesta exposició es podrà veure fins el 30 de setembre.