En una entrevista, Izquierdo ha explicat que Curioses històries de Barcelona (Llibreria Universitària) acosta «als enamorats» de la capital catalana «secrets i llegendes de la ciutat». L´autor afirma que la idea del llibre va sorgir de dos llocs diferents. Per una banda de la documentació del seva novel·la Tots els noms de Barcelona on va recopilar informació sobre la ciutat des de l'època romana fins el moment actual i per altra dels guions de l'espai sobre història i llegendes que cada setmana el periodista fa al programa de ràdio La Ciutat a Onda Cero.

«D'aquestes dues cuines neixen les històries que es recopilen al llibre», explica. L'autor quan parla de Curioses històries de Barcelona no només es refereix a fets de la història de la ciutat durant 2000 anys, sinó moments quotidians del dia a dia. El llibre es divideix en tres parts amb més de 30 històries explicades.

En la primera part hi ha misteris i llegendes amb els capítols dedicats a «llegendes, secrets i curiositats com el malefici del Liceu o la història de la Vampiressa del Raval». Hi ha altres històries com el fantasma de la Terra Negra, el misteri del Casino de l'Arrabassada i la terrible història de la plaça de Sant Felip Neri.

Les dues parts següents, «Curioses històries d'una ciutat viva» i «Curioses històries de la Barcelona quotidiana», fan referència a històries com per exemple «la llegenda del Taj Mahal de Barcelona que és la Torre Baró que va ser construïda per salvar la fill d'un baró de la tuberculosi, però es va morir abans que s'acabés l'edifici». Així mateix, hi ha altres relats com la nevada de l'any 62, els banys medievals o la llegenda de Sant Medir.

De totes les històries, l'autor admet que li agrada especialment la del malefici del Gran Teatre del Liceu. Izquierdo apunta que en poc més de 150 anys el Liceu pateix quatre accidents molts importants i corre per la ciutat la història del malefici. «Són casualitats però volia recollir al llibre que tot allò que és un fet històric sempre l'imaginari popular li dóna un aire de llegenda» explica.

«Barcelona és la protagonista del llibre i les històries passen a la ciutat ja siguin del passat o el present», recalca. En aquest sentit, afirma que «més que ser un llibre que recull curiositats i una guia és una història explicada a cau d'orella». L'eix argumental del llibre és acostar al lector enamorat de Barcelona «totes aquelles coses que formen part de la vida col·lectiva de la ciutat però són desconegudes pel públic en general i són explicades amb un llenguatge pla, d'una forma entenedora i àgil».

Izquierdo manifesta que se sent molt més còmode escrivint literatura i ficció, però afegeix que pensava que el llibre seria «una bona oportunitat d'acostar als enamorats de Barcelona secrets i llegendes de la ciutat». Segons diu, Tots els noms de Barcelona estava destinat a les persones que els agrada introduir-se a una història complexa i llarga, mentre que el nou llibre presenta «pinzellades sobre els secrets i llegendes de la ciutat».

Sobre les fonts utilitzades, diu que són molt variades i provenen de la recerca a biblioteques que va fer per a l´anterior llibre, blocs de persones que investiguen sobre la ciutat i també del boca orella a través del programa de ràdio.

L'autor ha anunciat que ja està treballant en una segona novel·la, aquest cop ambientada en un mar Mediterrani amb pirates. «És una Illa del Tresor a la catalana», diu. Està ambientada en part a Cuba a finals del segle XIX i arrenca amb un vaixell que intenta arribar a les costes espanyoles i és atacat per pirates.