02 de desembre de 2014
02.12.2014
Emprenedor

Presenten a Peralada el llibre sobre l'empresari Damià Mateu

Hi van assistir fins a sis generacions de la família i va culminar la celebració dels 150 anys del naixement del personatge

02.12.2014 | 11:11
Un moment de l´acte celebrat a la Biblioteca.

Damià Mateu (1864-1935) fou un reconegut empresari, promotor i col·leccionista. Considerat un dels principals emprenedors catalans de la primera meitat del segle XX, dissabte passat se li va fer un acte de reconeixement presentant un llibre que desgrana la seva vida familiar i professional. Fins a sis generacions dels Mateu van ser presents a l´acte, que es féu a la biblioteca del Castell de Peralada, i que culminà la celebració dels 150 anys del seu naixement.

Durant l´acte, conduït pel director i conservador del Museu Castell de Peralada, Jaume Barrachina, la bibliotecària i coordinadora del volum, Inés Padrosa, incidí en la seva importància en treure a la llum material inèdit. Cal no oblidar que Damià Mateu fou el fundador de la marca automobilística Hispano Suiza i que fou la persona que comprà el Castell de Peralada perquè el seu fill Miquel el tingués com a residència d´estiu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook