Les obres de ficció més votades a través de La Llança de Sant Jordi d'Òmnium Cultural han estat 'Desig de xocolata' de Care Santos, 'Dies de frontera' de Vicenç Pagès Jordà, 'L'altra' de Marta Rojals, 'Les escopinades dels escarabats' d'Andreu Martín i 'Set dies de Gràcia' de Carla Gràcia Mercadé. Per la seva banda, els títols de no ficció més votats pels lectors són els lectors són 'Cuina amb Joan Roca' de Joan Roca, 'Lo lleidatà és fàcil. Txarra'l, sisquere!' de Robert Massip, Ferran Montardit i David Prenafeta, 'Ni tan alt ni tan difícil' d'Araceli Sagarra, 'Salvador Puig Antich, cas obert' de Jordi Panyella i 'Si Beethoven pogués escoltar-me' de Ramon Gener.

La 4a edició de la Festa de la Llança s'ha celebrat aquest vespre a la Fàbrica Moritz de Barcelona i ha aplegat diversos representants del món literari i editorial català, donant el tret de sortida als actes organitzats per Òmnium Cultural per aquesta diada.

Durant la Festa s'han anunciat els resultats del sondeig 'La Llança de Sant Jordi' a omnium.cat/la-llanca-de-sant-jordi, un aparador web on més de 5.000 lectors han escollit el llibre regalaran per la Diada, a més de poder veure les novetats editorials d'enguany. Del 7 al 20 d'abril, els participants han escollit el millor llibre de ficció, no-ficció, infantil i juvenil, a més de la millor coberta.

En la categoria de ficció, els títols més votats han estat, per ordre alfabètic, 'Desig de xocolata' de Care Santos, 'Dies de frontera' de Vicenç Pagès Jordà, 'L'altra' de Marta Rojals, 'Les escopinades dels escarabats' d'Andreu Martín i 'Set dies de Gràcia' de Carla Gràcia Mercadé.

En la categoria de no-ficció, també per ordre alfabètic, les obres més votades han estat 'Cuina amb Joan Roca' de Joan Roca, 'Lo lleidatà és fàcil. Txarra'l, sisquere!' de Robert Massip, Ferran Montardit i David Prenafeta, 'Ni tan alt ni tan difícil' d'Araceli Sagarra, 'Salvador Puig Antich, cas obert' de Jordi Panyella i 'Si Beethoven pogués escoltar-me' de Ramon Gener.

I, finalment, les obres que han obtingut més vots en l'apartat infantil-juvenil són 'Barcelona Bestiari' de Josep Carner, Ricard Pla, Pere Vivas, Jaume Subirana i Marta Luna, 'Diables!' de Susana Peix Cruz i Sebastià Serra, 'El lladre de paraules' de Carlota Iglesias, Àngels Ribas, Lia Bertran i Dani Alonso, 'L'edat del lloro' de Gisela Pou, i 'Xènia, tens un WhatsApp' de Gemma Pascual.

L'acte ha comptat amb els discursos dels dos convocants, la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, i d'Albert Pèlach, president de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana. Casals ha destacat que "Catalunya, com a país normal que vol ser, té com a deure potenciar diades culturals com la de Sant Jordi i la lectura de llibres en català". "Aquest 2014 tenim una oportunitat d'or. El 9 de novembre i la consulta són eines per a tot un país, també per a tots aquells que dia a dia feu possible que la nostra sigui una cultura de referència a Europa", ha afegit la presidenta d'Òmnium.