Aquest dimecres, 2 d'abril (20 hores), la Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives de Roses presentarà el llibre 'La paraula silenciada', de Marc Grijalvo, obra guanyadora del XXVI premi de narrativa Sebastià Juan Arbó. L'acte serà presentat per l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i l'autor del llibre.

L'obra també es va presentar diumenge passat a Pedret i Marzà, localitat on viu l'autor.

A partir de la novel·la de cavalleries 'Tirant lo Blanc', la història narrada per Grijalvo gira entorn al descobriment d'una sèrie d'indicis que confirmen que l'obra 'El Quixot' va ser escrita en català, fet que fa trontollar tota la cultura d'un país i posa en entredit la versemblança de la història de l'escriptor més important i internacional de la literatura espanyola.

Aquest és el punt de partida d'una novel€la on tres personatges molt diferents troben que les seves vides conflueixen en aquesta recerca. Les adversitats a què han de fer front, els transporten per un recorregut per diferents punts de la geografia de la mediterrània i la història de la literatura, buscant un d'aquests fragments ocults en el temps.

Aquesta és la primera novel·la de Marc Grijalvo. Escrita amb un estil àgil, directe, sense circumloquis, pensat perquè el lector no pugui abandonar la seva lectura fins a conèixer el desenllaç final dels esdeveniments.

Nascut a Barcelona, compagina la tasca docent a l'Institut Cendrassos i la Universitat de Girona amb la consultoria privada a BIM Consultors, empresa ubicada a Roses. En la tasca acadèmica i de recerca ha estat guardonat amb el premi Yvette Barbaza (2010). Especialitzat en àrees vinculades en la promoció econòmica i del turisme, darrerament ha obtingut el títol de doctor en turisme, dret i empresa (2012). Amb 'La paraula silenciada' realitza la seva primera incursió en el gènere de la novel·la.