La novel·la 'La sang és més dolça que la mel', de l'escriptor empordanès Josep Torrent, ha guanyat aquest dissabte a la nit el premi Memorial Agustí Vehí, el principal guardó del certamen Tiana Negra. El text s'ambienta a Figueres i Cadaqués i explica un intent de robatori al museu Dalí per una banda d'albanokosovars, que podria estar relacionat amb un assassinat. Torrent s'ha endut un premi en metàl·lic de 1.500 euros i veurà publicada la seva novel·la en la col·lecció Crims.cat. El festival, que vol ser el pòrtic de la BCNegra, ha acollit cinefòrums i xerrades dedicats al gènere de la novel·la negra. El Tiana Negra vol consolidar-se com a cita anual indispensable dins del panorama literari català.

Tiana (Maresme) ha estat durant dos dies el centre de la novel·la negra en català. El festival Tiana Negra s'ha clausurat aquest dissabte a la nit amb l'entrega del premi literari Memorial Agustí Vehí, que s'ha atorgat a l'escriptor empordanès Josep Torrent que ha presentat la novel·la 'La sang és més dolça que la mel'. El jurat, format per Àlex Martín, Jordi Canal, Sebastià Bennasar i Paco Camarassa, ha revisat els dotze textos que s'hi havien presentat.

El text de Torrent s'ambienta a Figueres i Cadaqués (Alt Empordà) i relaciona un intent de robatori al museu Dalí, perpetrat possiblement per una banda d'albanokosovars, amb un assassinat que investiguen els Mossos d'Esquadra. Josep Torrent s'emporta 1.500 euros i la publicació de la novel·la en la col·lecció Crims.cat, que es preveu que vegi la llum al setembre.

Josep Torrent (Bellcaire d'Empordà, 1956) va treballar de policia. El guardonat ha explicat que va començar a escriure per a la seva filla i ho ha seguit fent fins ara i ha combinat la literatura infantil amb la novel·la negra. Entre d'altres novel·les ha publicat 'L'estranya desaparició de la Laura i Ibrahim', 'La mirora mata els dimarts' i el 2012 va guanyar el premi Ramon Muntaner de Literatura Infantil i Juvenil amb Abans de la Batalla.

La segona edició del festival Tiana Negra ha comptat amb una dotzena d'activitats dedicades al gènere i la participació dels principals autors de la novel·la negra en català del moment, com Jordi de Manuel, Salvador Balcells o el valencià Juli Alandes. El Tiana Negra s'ha celebrat aquest cap de setmana, com a pòrtic de la BCNegra, i vol consolidar-se com a cita anual indispensable dins del panorama literari català, alhora que pretén acostar-se a nous públics.