El dramaturg català Carles Mallol Quintana (Figueres, 1981) ha rebut aquesta nit el XXXVIII Premi Born de teatre, un dels més importants del sector, que anualment concedeix el Cercle Artístic de Ciutadella.

El guardó l'ha recollit després de la representació de l'obra "Allò que parlem roman inexplorat", dirigida per Pep Tosar a partir dels textos de "Els meus premis", de Thomas Bernard, que va tenir lloc a la Sala Multifuncional de Canal Salat en Ciutadella.

Carles Mallol ha aconseguit aquest prestigiós reconeixement per l'obra "Mata l' teu alumne ", que es va imposar a altres 117 que van participar en l'edició d'enguany.

La peça narra la història d'un professor que assassina a un alumne després de llegir una novel·la en què un autor escrivia sobre un fet similar.

Segons el jurat del Premi Born, es tracta d'una comèdia negra amb uns personatges molt ben dibuixats i un gran ritme narratiu, alhora que ressalta els conflictes interns que han de resoldre els protagonistes, així com les relacions interpersonals que es generen.

Carles Mallol ha assegurat sentir-se "molt content" després de conèixer la decisió del jurat. "No és només el premi en si. És tota la màgia que l'envolta. El fet d'haver de viatjar, conèixer gent i moltes altres coses més. Més enllà de guanyar és la sensació que per fi sóc aquí i ho he pogut guanyar ", ha afirmat.

L'autor ha revelat que aquesta era la tercera ocasió en què participava en aquest certamen. "És un premi que sempre m'ha atret ", ha assenyalat.

Sobre l'obra guanyadora, ha explicat que habitualment treballa amb la idea d'estrenar "com més aviat possible perquè el teatre és una cosa viva", no està fet per quedar-se només en un paper ". "No obstant això, aquesta peça en particular la vaig fer de forma més meditada pensant- bé i corregint per polir ", ha precisat.

Com a guanyador d'aquest premi Mallol ha aconseguit 14.000 euros i que l'obra guanyadora sigui editada en castellà, català, gallec i euskera.