En total seran 389 activitats culturals les que donaran vida a una nova edició de les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya, una proposta enguany centrada en el món jueu i en la natura que arranca divendres fins diumenge. A l´Alt Empordà, quinze municipis s´hi han sumat organitzant una trentena d´activitats, totes elles de caràcter gratuït i obertes a tothom: des de visites guiades, itineraris teatralitzats, concerts fins a conferències.

Entre les activitats organitzades són majoria les visites guiades a monuments històrics tan destacats com el monestir de Sant Pere de Rodes, la canònica de Santa Maria de Vilabertran o el cementiri mariner de l´Escala. Però també s´ofereixen visites a jaciments com el de Palol Sabaldòria, a Vilafant (dissabte, matí i tarda), Empúries, la Ciutadella de Roses o Ca n´Isach a Palau-saverdera.

No falten, en aquestes jornades, propostes amb molt de contingut i reflexió com ara la conferència que oferirà Joan Capdevila, delegat espanyol de la Comissió mixta d´afitament, sobre el traçat de la frontera franco-espanyola, diumenge a Sant Pere de Rodes. També n´hi ha de ben originals com els concerts programats pel Consell Comarcal a l´Armentera i Capmany on actuaran l´orquestra Versatile i la Jof, respectivament. Ambdues propostes musicals es faran precedides de visites a camps de fruiters -en el cas de l´Armentera, pomeres, i en el de Capmany, la vinya- que seran l´excusa perfecta per donar a conèixer els paisatges empordanesos.

Totes les activitats són gra­tuïtes tot i que per assistir a les visites guiades cal inscriure´s prèviament, ja que el nombre de participants és limitat.