Cinc dies i cinc nits frenètiques de festa ininterrompuda arrenquen a Figueres aquest dimecres i fins diumenge amb la complicitat dels millors grups, consagrats i emergents, que aterren al Festival Acústica, una cita ineludible per fer que el públic gaudeixi de la diversió i el bullici. El Festival s'obre avui amb el concert inaugural que commemora el centenari Espriu, gratuït, al Teatre El Jardí i amb una copa de regal per als assistents. Aquest espectacle i el concert dels 20 anys Enderrock, són propostes pròpies del Festival que fan que aquest marqui la diferència, convertint l´Acústica en un festival de referència.

Els espais més quotidians de la ciutat s'han transformat en escenaris de luxe per on passaran aquest any artistes de la talla de Chambao, -que actuarà a la Rambla aquest dissabte; Brams, acompanyat de La "futura" banda municipal de Figueres, creada especialment per a l´ocasió, La Pegatina o Paco Ibáñez, que també està programat per dissabte en un dels tres únics concerts de pagament. "La resta, més de quaranta actuacions són gratuïtes", destaca el director desl festival Xavi Pascual.

Per reduir costos, l´escenari de la plaça Josep Pla, s'ha converteix enguany en un espai de jocs que farà que l´activitat no s´aturi en tot el dia, completant l´oferta de l´Acustiqueta per on passaran Albert Pla i The Pinker Tones (Rolf&Flor), els concerts d´Abbey Road i l´Orquestra Di-versiones o l´espectacle Zoomwats, en què participen músics com Jofre Bardagí, Txell Sust o Salva Roncero (Lax´n´Busto).

Així l´escenari de la plaça Josep Pla s'ha traslladat a la plaça Catalunya, que triplica l´aforament de l´anterior i que permetrà superar els 15.000 espectadors que l´any passat va tenir la programació diürna del Festival.

Tot i que l´any passat el temps va ser força inestable, van registrar-se 60.000 espectadors al Festival, la xifra més important de totes les edicions realitzades i l´objectiu d´enguany és incrementar encara més el nombre de visitants, confiant com sempre en què la climatologia sigui un bon aliat.