L´escriptor figuerenc Vicenç Pagès s´ha endinsat en un gènere nou, el de la literatura infantil, publicant el seu primer conte per a nens, La llentia viatgera. Editat per Estrella Polar, el llibre narra la història d´una llentia que viatja per llocs insospitats. El dibuixant Joan Riera és l´autor de les il·lustracions.

Aquesta és una història molt especial per a Pagès. Quan la seva filla Berta era petita, li explicava contes, contes que ell imaginava i creava del no res. Un d´aquests el protagonitzava una llentia. La història, que narra un avi a la seva néta, ha fet fortuna i ara es publica. "Quan el vaig fer era una cosa que sortia espontàniament, tothom quan té nens s´inventa contes, però just aquest es repetia molt sovint", reconeix. El conte no està pensat per a una edat concreta, perquè tan pot ser explicat com llegit.

Vicenç Pagès li ha donat molt de valor a l´entorn on viu, Torroella de Montgrí. Per això, molts dels espais que apareixen hi tenen a veure. Per exemple, la història passa en un hort a tocar del Ter. Això ha fet que l´il·lustrador Joan Riera també adapti els seus dibuixos a aquests llocs que, per a ell, són també ben coneguts, ja que viu al mateix municipi.