Castelló d'Empúries va commemorar els vint anys de les primeres intervencions arqueològiques al municipi. Van començar a l'absis de l'antic convent de Sant Domènec i Palau dels Comtes. Des de llavors s'han portat a terme una quinzena d'excavacions finançades per l'Ajuntament, a banda d'altres intervencions per part d'altres administracions o de particulars.

Algunes de les excavacions han permès aportar noves dades històriques. Això i altres qüestions es debatran en una taula rodona que se celebrarà demà a les set de la tarda a la capella de Santa Clara. Serà moderada per l'arqueològa Anna Maria Puig, doctora en Història i directora de la major part de les excavacions realitzades a la població.

D'altra banda, s'inaugurarà una exposició amb el mateix títol "20 anys d'excavacions arqueològiques a Castelló d'Empúries (1992-2012)" que es podrà veure al Museu d'Història Medieval de la Cúria-Presó. Hi haurà una seixantena de peces i materials arqueològics de diferents jaciments on s'ha intervingut.