Clara aposta per autors poc coneguts i editorials petites en la 13a edició del Premi Llibreter. En l'àmbit de la Literatura Catalana el jurat ha guardonat la novel·la 'Germans, gairebé bessons' (Brau), de l'escriptora barcelonina M. Mercè Cuartiella, sobre la relació entre un home i una dona germans, i en la categoria d'Altres Literatures ha distingit la novel·la intimista 'A dalt tot està tranquil' (Raig Verd), de l'autor holandès Gerbrand Bakker.

En l'apartat d'àlbum il·lustrat, el jurat s'ha fixat en el llibre 'El autobús rosa' (Barbara Fiore Editora), amb text de l'escriptor Fabrizio Silei i il·lustracions de Maurizio A.C. Quarello, sobre la lluita per la igualtat ètnica als EUA.

El Premi Llibreter és un dels més valorats a Catalunya tant per autors com per la crítica, i també pels editors i els lectors que en subratllen sobretot la seva independència a l'hora de triar les obres premiades.

Tretzena ediicó

Aquest guardó, que arriba a la tretzena edició convertit en un dels més prestigiosos de les lletres catalanes tot i no tenir dotació econòmica, distingeix tres obres publicades l'últim any en les categories de literatura catalana, altres literatures i àlbum il€lustrat.

El premi el concedeix el Gremi de Llibreters de Catalunya i té com a objectiu destacar i reconèixer la qualitat i la significació de determinats títols que destaquen per la seva temàtica, pel tractament literari i per la seva qualitat i que, enmig de la gran oferta disponible, no han rebut l´atenció que mereixen.

M. Mercè Cuartiella, que viu a l´Empordà des de fa més de vint anys, ens ofereix una narració de ritme angoixant, amb un estil precís i uns personatges amb greus problemes de comunicació, contradictoris, que volen ser feliços però no en saben. La novel€la ens parla de la relació entre els germans i de la pressió del temps que ens obliga a actuar amb immediatesa i de la importància dels diners, que defineixen les nostres relacions amb el món.

La història ens parla d´en Joan i l´Ester, dos germans amb una relació sovint excloent i a voltes destructiva. Això desespera la Raquel, la dona d´en Joan, que detesta no formar part d´aquest món privat que comparteixen, farcit de secrets i de fantasmes del passat. Quan en Joan anuncia que ha contret un deute de joc i que cal reunir, en sis dies, una quantitat que està fora del seu abast, comença una recerca tan inútil com frenètica en què tots tres intentaran, en solitari i sense l´ajut dels altres, aconseguir uns diners impossibles.