Coincidint amb el Dia Internacional de la Música, la Societat Coral Erato de Figueres inaugura el seu projecte Erato Partitura Digital 2012, el pla de digitalització del seu patrimoni musical històric. Ara ja es pot consultar tota aquesta col·lecció a través de la web mdc.cbuc.cat, una tasca realitzada gràcies a la col€laboració amb l´Ajuntament de Figueres i el Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya.

Aquest projecte de la Societat Coral Erato té per objectiu "gaudir i difondre l´obra de l´entitat arreu del món". La proposta inclou una col€lecció de partitures dels grans mestres de la música empordanesa com Pep Ventura, Felip Cervera, Albert Cotó o Ramon Basil, i altres grans noms de l´escena musical catalana com Enric Morera, Josep Anselm Clavé, Cassià Casademon, Josep Maria Soler o Nicolau Manent. A més, hi trobem les formes musicals de moda als segles XIX i XX: ballables i peces corals en forma de sardanes, caramelles, himnes, havaneres, tangos, valsos, polques, masurques, rigodons i xotis.

Erato Partitura Digital també serà consultable als repositoris d´abast internacional com Europeana i OAIster i serà la primera col·lecció d´una entitat empordanesa a formar part d´aquest patrimoni digital universal.