Uns etarres de poca volada protagonitzen l'última comèdia que ha escrit Jordi Galceran i que dirigeix Jordi Casanovas, 'Burundanga', un espectacle centrat en les hores baixes d'ETA i que podria ser la versió "oficiosa" del final de l'organització terrorista.

"Ningú s'atreveix a parlar d'aquest tema, però a mi no m'importa, és xulo que ens en puguem riure una mica", va comentar Casanovas en declaracions a Europa Press fa unes quantes setmanes, i va valorar que el teatre és dels pocs espais on encara es pot tendir cap a l'expressió del políticament incorrecte.

La trama se centra en el descobriment accidental per part d'una de les protagonistes de la història, Berta, del fet que el seu nuvi, Manel, és un dels pocs etarres que queden.

Ella, que acaba d'assabentar-se que s'ha quedat embarassada li prepara a ell una poció de la veritat --la Burundanga-- per saber si té ganes de tenir fills, però tot es complica quan es revela el gran secret.

L'obra compta amb les interpretacions de Roser Blanch, Clara Cols, Pablo Lammers, Sergio Matamala i Carles Canut, que interpreta Jaume, un curiós empresari català multimilionari, objectiu de la banda.

Casanovas reconeix que el comunicat sobre el cessament definitiu de la violència ha facilitat que es pugui fer broma sobre l'assumpte, perquè comença a haver-hi distància amb els fets més tràgics, però així i tot no ha volgut actualitzar el text ja que és totalment vigent.

L'espectacle, que s'ha presentat aquest dilluns a Barcelona, es podrà veure aquest dimecres a la sala La Planeta de Girona dins del marc del Festival Temporada Alta. A partir de gener farà temporada a la sala FlyHard de Barcelona, i al maig iniciarà una gira pels territoris de parla catalana.