18 de novembre de 2011
18.11.2011
Nova temporada de teatre

Els autors catalans, protagonistes de la nova temporada del TNC

Sergi Belbel afirma que es vol acomiadar de la direcció artística donant aire als autors "de casa"

18.11.2011 | 10:04

Una pantalla connectada permanentment a la sala gran del Teatre Nacional de Catalunya permet a Sergi Belbel seguir els assajos d''El crim de Lord Arthur Savile' des del seu despatx. "És una obra fantàstica", comenta quasi per ell mateix. És un home de teatre amb majúscules. Vibra i s'emociona quan li cau un guió a les mans. La temporada acaba de començar però ja fa dies que es baralla per dissenyar la programació 2012-2013 que tindrà, previsiblement, un pressupost inferior.

Avança en una entrevista a l'ACN que la que serà la seva última temporada tindrà setze obres prioritàriament de dramaturgs catalans consolidats per donar aire als autors de casa. L'obra que aixecarà el teló de la propera temporada, però, no serà català.

En una entrevista a l'ACN, Sergi Belbel avança que en la programació de la nova temporada hi haurà molts dramaturgs catalans -rescatats i vius-, tots ells "consolidats". "Hi haurà molta creació catalana perquè serà la meva última temporada i vull donar aire als meus companys autors", ha reblat.

Per Belbel, Catalunya té "tant talent dramatúrgicament parlant" que creu que "ens hem de treure la roba i ensenyar el múscul". "De la programació de la temporada que ve se'n parlarà molt", ha augurat.

La meva obsessió és la qualitat en la programació. Podria optar per fer propostes més petites però llavors ningú farà les grans 'Agost' o el mercader de Venècia ningú les podrà fer.

Menys espectacles però de qualitat

En una línia similar a l'actual temporada, el TNC programarà un número menor d'espectacles però mantindrà "la qualitat i la filosofia" de les propostes. "Si per fer un 'Agost' he de deixar de fer tres obres de dos personatges ho faré perquè teatres privats ja poden programar aquest tipus d'obres", ha insistit, i ha recordat que quan va estrenar-se en la direcció artística el TNC programava 26 espectacles.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema