17 de novembre de 2011
17.11.2011
Moscou

El Museu Puixkin ha rebut 270.000 visitants en 2 mesos

Clausurada amb gran èxit la retrospectiva de Dalí a Moscou

17.11.2011 | 17:08
Muntatge de l´exposició al Museu Puixkin

La Fundació Gala-Salvador Dalí es complau a informar-vos que el Museu Puixkin de Belles Arts de Moscou ha clausurat, aquest diumenge passat, la retrospectiva de Salvador Dalí amb un gran èxit de visitants i un important impacte sobre l´activitat cultural de la capital. El museu ha rebut un total de 270.000 visitants en els dos mesos que ha durat l´antològica, del 3 de setembre al 13 de novembre.

Coincidint amb l´Any Dual Espanya-Rússia, es tracta de la primera gran mostra antològica d´obra original de Dalí mai celebrada al país. Un reflex de la importància amb què era acollit aquest projecte és el perfil dels assistents als actes inaugurals del 2 de setembre: la primera dama russa, Svetlana Medvédev, el Ministre de Cultura, Aleksandr Avdeev, l´ambaixador espanyol a Rússia, Luis Felipe Fernández de la Peña, la directora del Museu Puixkin, Irina Antonova, el conservador d´aquell museu, Alexei Petujov i, en representació de la Fundació Dalí, el seu gerent, Joan Manuel Sevillano Campalans.

L´impacte provocat per l´exposició ha correspost a l´expectativa de la població moscovita generada per aquesta iniciativa. Dalí havia estat considerat pel règim comunista com a símbol d´un art occidental en decadència. El temps, però, ha permès l´accés del públic rus a l´obra del Mestre, com ho demostren els 270.000 visitants que ha rebut aquesta exposició, però també l´increment gradual experimentat aquests darrers 10 anys en el nombre de visitants russos als museus gestionats per la Fundació Dalí, molt especialment Figueres i Púbol. Un interès motivat no tan sols per un redescobriment de l´artista sinó també i en gran mesura per la seva esposa Gala, nascuda a Kazan.

Amb motiu de la presència a la capital russa, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l´Agència Catalana de Turisme van organitzar el dia 31 d´octubre una acció promocional conjunta, adreçada als operadors turístics, companyies aèries i mitjans de comunicació russos, a la que van participar el Cònsol General d´Espanya a Rússia, els assessors cultural i comercial, el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, així com el vicepresident i el director d´aquest últim organisme, el director de l´Agència Catalana de Turisme, el director de l´Oficina espanyola de Turisme a Moscou i el director del Centre de Promoció Turística de Catalunya a Rússia. També va comptar amb la presència del gerent de la Fundació Dalí.

En una missiva adreçada als responsables de la Fundació Dalí, la directora del museu rus es congratula per la bona entesa i gran professionalitat dels dos equips, del Museu Puixkin i de la Fundació Dalí, alhora que confia tenir noves ocasions en el futur per col?laborar en projectes conjunts.

De la seva banda, Joan Manuel Sevillano ha manifestat la seva satisfacció perquè la Fundació Dalí ha mostrat, un cop més, la capacitat de complir de manera exitosa la seva missió divulgadora arreu del món i ha demostrat la importància de gestionar correctament el patrimoni cultural per a la projecció internacional, oferint una imatge dinàmica i eficient del país, encara més rellevant en una conjuntura com l´actual. Així mateix, considera que l´èxit del projecte s´ha degut en gran part a la bona sintonia i coordinació entre els equips del Museu Puixkin, de la Fundació Dalí i de l´ambaixada espanyola a Rússia, especialment a través del seu assessor cultural, Francisco Javier García-Larrache.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema