Les subvencions a entitats i centres educatius municipals de l'Escala hauran de passar, a partir d'aquest any, per un procés de concessió regulat amb criteris tècnics objectius i justificació detallada de les despeses. Així, les entitats presentaran els seus projectes de cara a l'any i es repartiran les subvencions mitjançant el procediment de concurrència competitiva fins a esgotar la partida municipal destinada a aquesta finalitat.

Per concórrer a aquesta convocatòria cal estar legalment constinuït com a associació i es tindran especialment en compte aspectes com la temàtica i els objectius de les activitats, el seu impacte econòmic i social i el nivell de racionalització de la despesa (vegeu les bases).

Es crearà una comissió tècnica, formada per l'interventora, un tècnic de cada àmbit d'actuació i el secretari municipal que serà l'encarregada de revisar les sol·licituds i valorar els projectes presentats, formulant la proposta d'atorgament de subvenció que correspongui.

D'aquesta manera, la voluntat municipal és eliminar qualsevol possible arbitrarietat en la concessió de subvencions i ajudar al teixit associatiu en base a uns criteris clars. Així mateix, el nou sistema també garanteix un control millor de la destinació que es dóna als diners públics dedicar a les diferents activitats que es fan al municipi.

En les darreres setmanes, s'han anat fent reunions amb les diferents entitats existents al municipi per tal d'explicar-los aquestes novetats i posar sobre la taula el fet que, en la línia de la resta d'àrees, la partida destinada a subvencionar les entitats està previst que sigui un 20% inferior a la del 2011.