Els Amics de les Arts han fet públic aquest dilluns el títol del seu nou treball, que s'anomenarà 'Espècies per catalogar'. En una entrada al bloc, el grup explica com durant mesos han "estat jugant a fer títols", activitat que han qualificat com "l'esport més habitual a les hores mortes", i que aquest nom "respira el disc en la seva globalitat".

A més, destaquen que als quatre membres del grup "ens agrada com queda escrit", que és "curt" i "marca de la casa". Els Amics de les Arts, que prometen donar més novetats del segon treball properament, encaren aquest dilluns la segona setmana de gravació, que es duu a terme entre l'estudi 44.1 de Girona i un estudi de Barcelona.

Com el 'Bed&Breakfast' serà Discmedi qui l'editarà i es presentarà en una gira que arrencarà a principis de l'any que ve. D'aquesta manera, el quartet format per Joan Enric Barceló, Eduard Costa, Ferran Piqué i Dani Alegret buscaran revalidar l'èxit del seu darrer disc, que els va portar a actuar en directe més de cent vegades i a recollir desenes de guardons.

Els Amics de les Arts van gravar i autoeditar la primera demo, 'Catalonautes' (Pistatxo Records), l'any 2005. Dos anys més tard la va seguir 'Roulotte Polar' (Pistatxo Records). El primer disc d'estudi va ser 'Castafiore Cabaret' (Pistatxo records, 2008. Revista Enderrock) i, finalment, va veure la llum el popular 'Bed & Breakfast' (N57/Discmedi, 2009).