11 de novembre de 2011
11.11.2011
Nou projecte

Love of Lesbian cantarà en català

El grup es planteja gravar un disc íntegrament en la seva llengua materna, després de fer-ho en anglès i castellà

11.11.2011 | 12:25
Love of Lesbian.

Santi Balmes ha avançat en una entrevista amb l'ACN que el grup vol editar un disc íntegrament en català. Ho faria a manera de parèntesi i després de publicar prèviament un àlbum amb què ja treballa i que veurà la llum a l'abril del 2012. Aquesta seria la primera incursió important de Love of Lesbian en aquesta llengua i també el tercer idioma emprat pel grup, que en els seus inicis cantava en anglès i després en castellà. En tot cas la prova no es farà amb vocació definitiva, sinó com un "experiment", ha explicat Balmes. D'altra banda, el cantant publicarà en breu el seu primer llibre, un conte infantil anomenat 'Jo mataré monstres per tu', amb il·lustracions de l'artista i realitzadora Lyona.

El primer disc en català
Love of Lesbian es planteja molt seriosament editar el seu primer disc en català, segons ha confessat el seu cantant en aquesta entrevista a l'ACN. No serà de forma immediata, però Balmes sembla tenir-ho bastant calculat quan anuncia que el projecte podria veure la llum després que el grup publiqui el seu proper disc (aquest encara en castellà), l'abril de l'any vinent.

Preguntat per possibles canvis estilístics en el proper disc del grup, Balmes ha manifestat haver après que cap disc suposa un canvi radical. Ha estat aleshores quan ha puntualitzat que el que sí que suposarà una revolució és fer un disc en català.

Santi Balmes recorda que ell i la majoria del grup són catalanoparlants, i que el castellà sempre l'ha tingut com a llengua "de socialització". En aquest sentit, el líder de Love of Lesbian ha expressat que té ganes d'explorar aquesta nova "geografia de l'atles que duem dins, fins arribar al rovell de l'ou". En tot cas però, la banda no planteja aquest pas com un canvi definitiu, sinó com un "experiment" i un "parèntesi", que hores d'ara desconeix on els portarà.

Abans d'aquesta aventura, però, el grup té un objectiu més immediat: la gravació del seu proper disc. Balmes anuncia que tenen "una vintena d'idees" i que properament marxaran fora de la ciutat per treballar-hi, descartar i fer la selecció final. El mes de gener de 2012 el grup enregistrarà el disc, i està previst que s'acabi publicant el mes d'abril del mateix any.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema