El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, "respecta" la decisió dels deu membres del CoNCA que han dimitit aquest matí, però "lamenta" que no hagin esperat que el debat parlamentari sobre el projectes de les lleis Òmnibus conclogués el seu procés, segons un comunicat del departament. Segons el conseller, les lleis que s'està tramitant "busca la millora del CoNCA, fer-lo més operatiu i més adient a les necessitats de la cultura catalana". Així, Mascarell lamenta que els membres del plenari "no s'hagin volgut convèncer del reforçament del CoNCA que suposen les noves competències que el projecte de llei li atribueix com a òrgan supervisor i avaluador de les polítiques culturals públiques".

Ferran Mascarell "respecta" la decisió dels deu membres del CoNCA que han dimitit aquest matí, però "lamenta" que no hagin esperat que el debat parlamentari sobre el projecte de les lleis Òmnibus conclogués el seu procés. Així ho explica en un comunicat en el que recorda que el CoNCA es va creat mitjançant una llei del Parlament de Catalunya i afegeix que "seria lògic" prendre la decisió un cop la cambra catalana hagués precisat les modificacions en el funcionament del Consell.

El conseller "lamenta" també que els membres del plenari "no s'hagin volgut convèncer del reforçament del CoNCA que suposen les noves competències que el projecte de llei li atribueix com a òrgan supervisor i avaluador de les polítiques culturals públiques". Segons el comunicat del conseller, la norma "manté igualment la independència del CoNCA", que ve donada pel sistema d'elecció dels seus membres des de la seva creació.

En paraules del conseller, el projecte previst "està destinat a primar l'activitat dels autors i artistes i reduir la burocràcia i els aparells administratius". D'aquí que el nombre de membres del plenari es redueixi i que s'hagin concentrat en un únic organisme tots els processos d'ajuts i subvencions que existien fins ara en els organismes dependents del Departament de Cultura.

Mascarell ha assegurat que del tràmit parlamentari en sortirà un CoNCA "més poderós, més modèlic en els seves pràctiques, més auditor del conjunt del sistema cultural i menys burocràtic". El conseller ha afegit que "sempre és bo afrontar en profunditat el debat d'idees sobre allò que més pugui convenir als organismes públics per tal de no perdre de vista mai el fi últim de qualsevol organisme públic: l'enfortiment i la millora de la cultura catalana".