El festival celebra la seva primera dècada proposant un retrat de l'escena musical catalana. Com cada any es programen les propostes musicals amb més èxit del moment. En aquesta ocasió hi actuaran Manel, Russian Red, Silvia Pérez, Antonia Font, Jarabe de Palo, Lax'n'Busto i Lidia Guevara, entre d'altres. La producció pròpia i irrepetible "Salvador Dalí Canta" posarà veus de luxe als textos surrealistes del pintor empordanès. Amaral, Ana Torroja, Estrella Morente i fins a 10 artistes més hi participaran.

L'Acústica aposta pels valors emergents del país des dels seus inicis, enguany s'han programat artistes com: Joan Colomo, La iaia, Els Ca­tarres, Joanjo Bosk o la mateixa Lidia Guevara.Degut a que el poder de convocatòria del festival no s'atura (38.000 espectadors a la darrera edició) s'estrena un nou escenari a la Rambla, amb més capacitat, esdevenint l'espai principal del festival

I és que l'Acústica és un festival que aposta per la diversi­tat sonora que hi ha a Catalunya. Més del 90% dels artistes programats són del país i els que formen part d'aquesta desena edició es mouen des del pop-folk que marca ten­dència fins al rock de tall més clàssic passant pel reggae, el soul, la cançó d'autor, la música electrònica i el pop que estarà representat per Lidia Guevara.