El Festival de Músiques i Arts de la Mediterrània, Portalblau, ha començat aquest divendres amb l'actuació del millor grup de folk català, Kaulakau, en un nou escenari com és la pèrgola de la recentment remodelada plaça Catalunya

Aquest dissabte serà el torn de Gani Mirzo, a 2/4 d'11 de la nit i al mateix lloc. Es tracta d´un músic kurd que enllaça amb gran delicadesa els sons d´Orient i d´Occident i que anticiparà el nou disc que s´editarà aquest any. Tots els concerts són gratuïts.

Des de diumenge a dimarts, a la plaça Catalunya es podrà gaudir d´una de les novetats d´aquest any. Es tracta de la mostra de cinema, que permetrà veure a l´Escala tres pel·lícules no estrenades als cinemes catalans, però amb diversos premis aconseguits. Amb la vocació de mediterraneïtat que ha caracteritzat des dels seus inicis al Portalblau, la mostra de cinema aposta per una pel·lícula italiana (Rosso come il cielo, de Cristiano Bortone), una de turca (Issiz Adamk, de Ca?an Irmak) i una de catalana (Catalunya Über Alles, de Ramon Térmens). Totes elles es podran veure en versió original i, en els dos darrers casos, amb subtítols.

La mostra s´engega amb la col·laboració de l´associació Cinecafè, recuperant en aquest format les projeccions a l´aire lliure que s´havien iniciat en les primeres edicions. Les películes es projectaran el 31 de juliol i 1 i 2 d´agost, respectivament, a les 22h, a la plaça Catalunya.