El Museu de l'Anxova i de la Sal de l'Escala (Masle) ha celebrat aquest dissabte el seu quart aniversari, que s'ha aprofitat per presentar les rutes d'estiu, entre les quals s'inclou com a novetat la ruta de la pesca i dels pescadors, una sortida de dia complet molt interessant que es fa en col·laboració amb el centre d'interpretació del peix Maram.

La ruta de la pesca i dels pescadors permet fer una visita guiada al Masle, coneixer la casa de pescadors del segle XVIII coneguda com a can Cinto Xuà, la subhasta de peix que es fa al port pesquer i el centre d'intrepretació del peix. Opcionalment, es pot fer un dinar a base de peix al port. El cost per adult és de només sis euros, als quals s'han d'incloure deu euros si es vol incloure el dinar. Hi ha descomptes per nens i jubilats. (Més informació al Masle (972776815, info@anxova-sal.cat); al Maram (972771666, info@maram.cat) i a l'oficina de turisme (972770603, turisme@lescala.cat ).

Hi ha però més rutes d'alt interès, com la que ressegeuix la història de la pirateria i el contraban, la ruta Víctor Català o la de les dunes litorals i Sant Martí d'Empúries (Més informació aquí).

En la celebració del quart aniversari també s'ha presentat el butlletí anual d'informació de l'Arxiu i del Museu, "El Fil de la Memòria". A més, també s'ha presentat un nou full d'història local, dedicat al monestir de Santa Maria de Vilanera, amb un informe del prestigiós historiador Jaume de Puig i Oliver.

L'aniversari del Masle era un dels actes destacats d'aquest cap de setmana. Divendres es va inaugurar l'exposició dels alumnes de l'Escola Municipal d'Arts Plàstiques del Gavià, complementada amb una exposició d'obres de Rafel Ramis. La podeu visitar a l'edifici del Gavià, seu de l'escola.

També es va estrenar una exposició de Costa Sobrepera, a la sala d'actes municipal, amb el nom de "La retina i el paisatge".

També n'hi ha altres d'obertes, com la de la col·lecció de malacologia Matilde Espinosa; la de fotografies "Gent de Mar (Retrats de pescadors 1970-1980)", de Miquel Bataller; o "Indiketes. La cultura ibèrica a Empúries i Castell".