Els indiketes d'Empúries i de Castell (Palamós) són el motiu de l'exposició d'estiu d'aquest any a la Casa dels Forestals de Sant Martí d'Empúries, organitzada pel Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries, l'Ajuntament de l'Escala i el Museu de la Pesca de Palamós.

"Indiketes. La cultura ibèrica a Empúries i Castell" és el nom de l'exposició que s'ha inaugurat aquest dimarts i que es podrà veure a Sant Martí d'Empúries fins el 19 de setembre (després es traslladarà a Palamós).

La mostra ens apropa a la història dels indiketes, la tribu ibèrica que vivia a l'Empordà quan van arribar-hi grecs i romans. La ciutat d'Indika era, segons les fonts escrites, al costat de la ciutat grega. Fins ara, però, no ha pogut ser localitzada. L'exposició explica com era la vida en un poble indiketa, amb plafons i alguns objectes trobats a Empúries i Castell i exposats per primer cop.

L'alcalde de l'Escala, Estanislau Puig, ha destacat el treball que s'està generant des d'Empúries per donar a conèixer aquest jaciment: "És un equip important,q ue fa que Empúries sigui un centre de producció d'idees i que s'estiguin creant sinèrgies interessants amb nosaltres". En la mateixa línia, el director del MAC-Empúries, Xavier Aquilué, ha remarcat que "la relació amb l'Ajuntament és cada cop més forta i més ferma, per potenciar el nostre patrimoni històric".