L´home dels pijames de seda (Columna, 2009), de Màrius Carol, ha estat l´obra guanyadora de la setena edició del Premi de Narrativa Maria Àngels Anglada que promou l´Institut Ramon Muntaner, de Figueres, amb la voluntat de contribuir al foment de la literatura catalana, refermar la projecció cívica i cultural de l´Institut i enaltir la memòria de l´escriptora Maria Àngels Anglada (Vic, 1930 - Figueres, 1999), exprofessora del centre.

Un jurat presidit pel director de l´Institut, Joan Antoni Poch, i integrat pels catedràtics de Llengua i Literatura Joan Ferrerós i Jordi Pla, l´historiador i periodista Jaume Guillamet, el cineasta Pere Ignasi Fages, el professor agregat de matemàtiques Josep Maria Lluch, el professor agregat de llengua castellana Joan Manuel Soldevilla, i el periodista i editor Rafael Pascuet com a secretari, ha decidit guardonar aquesta obra entesa com a una "reinvenció literària" de l´estada de Truman Capote a Palamós a primers dels anys seixanta, mentre escrivia A sang freda, la seva obra mestra, valorant mol especialment la seva "contextualització en una Costa Brava encara no malmesa pels excessos especulatius".

Nascut a Barcelona el 1953, Màrius Carol és un periodista de llarg currículum que ha format part de la redacció de diaris com El Noticiero Universal, El Correo Catalán, El Periódico de Catalunya, El País i La Vanguardia, alhora que ha estat i és col·laborador habitual d´un bon nombre de programes televisius i radiofònics. Com a escriptor ha conreat la novel·la (Les seduccions de Júlia, premi Ramon Llull 2002, entre altres) i l´assaig de variat registre temàtic: la comunicació, Barcelona i Catalunya, Salvador Dalí i la Casa reial espanyola, de la que n´és especialista, entre d´altres. Actualment és director de Comunicació del Grup Godó.

Dotat amb tres mil euros, el premi compta amb el suport de la família Geli-Anglada i amb el patrocini de la Diputació de Girona i l´Ajuntament de Figueres, així com amb la col·laboració del Consell Comarcal de l´Alt Empordà. El premi serà concedit, amb la intervenció de l´autor guardonat, en el decurs d´un acte acadèmic, de caràcter públic, que tindrà lloc a l´Institut Ramon Muntaner, de Figueres, el proper mes de juny, en data que s´anunciarà oportunament.

Com es recordarà, els guanyadors de les edicions anteriors foren: Emili Teixidor (Pa negre, 2004), Carme Riera (La meitat de l´ànima, 2005), Joan D. Bezsonoff (Les amnèsies de Déu, 2006), Imma Monsó (Un home de paraula, 2007), Quim Monzó (Mil cretins, 2008) i Joan Francesc Mira (El professor d´història, 2009).