DdeG, Girona.

Després d'una temporada a la nevera, torna Dijous Paella. I per poder-ne fer un tastet el seu web, www.dijouspaella.cat, ofereix totes les novetats al respecte. A més, aquest dissabte la banda serà a la sala Vietnam i actuarà a partir de dos quarts d'11 de la nit.

La cocció de rumba i sardana de la banda, encapçalada pels cantants Francesc Ribera Titot i Àgata Casas, va ser una de les grans sorpreses musicals del 2006, i el seu primer disc, Dijous Paella (autoeditat) es va endur tots els premis Enderrock en la categoria de folk. El 2007 van anunciar una "congelació indefinida" que ha durant un any. Ara tornen amb alguns canvis a la formació: en Titot, com ja s'havia anunciat, ha deixat el grup pels seus múltiples compromisos amb Mesclat i Aramateix, i Àgata Casas defensarà les cançons dels Dijous Paella en solitari. Al maig tenen previst editar un EP de cinc temes, avançament d'un nou disc, Dijous Paella Vol. II (autoeditat, 2008).

La marxa de Titot no és l'únic canvi: els nous Dijous Paella també han prescindit de la secció de cobla (Xevi Capdevila amb el tible i Elisenda Vilarrubias amb la tenora). D'altra banda, s'han incorporat Dani Calabrita (Dusminguet), a la guitarra i el buzuki, Miquel Rojo (trompeta) i Joan López (caixó). Les cançons són obra de Marc Serrats, Àgata Casas i Albert Vila. Per a aquesta nova etapa el grup ha volgut que tot sonés més roots (en l'àmbit de rumba catalana) i un punt mediterrani (que sempre s'ha volgut defensar i reivindicar).