Xavier Aquilué, director del MAC-Empúries ha mostrat la seva satisfacció pel fet que dins els actes programats amb motiu del centenari d´Empúries, s´hagin pogut editar aquests dos llibres, eminentment fotogràfics, que ajudaran a donar a conèixer les meravelles del jaciment arqueològic.

Es tracta de dues publicacions divulgatives que han anat a càrrec de dues editorials dedicades a fer aquest tipus de publicació i que han comptat amb la col.laboració i supervisió històrica del MAC-Empúries. A més, s´ha volgut incorporar en el seu contingut, no només el que es pot veure en el recinte arqueològic, sinó també aquells elements històrics, arqueològics i patrimonials que també formen part de l´evolució històrica d´Empúries, com per exemple Sant Martí d´Empúries, les esglésies de l´entorn emporità o el mateix poble de l´Escala.

Jordi Puig, editor i fotògraf de la FotoGuia de Triangle Postals, ha volgut agrair la implicació del MAC-Empúries en l´edició de la fotoguia i n´ha destacat la qualitat del producte final. Ha explicat que se n´han fet 4 versions en diferents idiomes: català, castellà, anglès i francès. Els textos són a càrrec de l´arqueòleg d´Empúries, Joaquim Tremoleda i les fotografies de Jordi Puig. El llibre té 48 pàgines i ja es troba a la venda.

Per altra part, Mar Valldeoriola, d´Angle Editorial, ha explicat que el llibre que ells han editat conjuntament amb el MAC-Empúries es titula Empúries, un recorregut visual pels tresors d´Empúries. El llibre té un total de 192 pàgines i presenta fotografies de Marc Sixto i d´altres autors i arxius fotogràfics. Els textos són de Xavier Aquilué (director del MAC-Empúries) i Joaquim Monturiol (Tècnic de Difusió del MAC-Empúries). S´han fet dues versions d´aquest llibre amb tres idiomes cadascuna: català-castellà-francès i català-castellà-anglès. El llibre forma part de la col.lecció Souvenir de la qual n´és el número 7.