27 de abril de 2008
27.04.2008
CADAQUÉS

Maria Rosa Font guanya el 21è Premi de Poesia Rosa Leveroni i Àlex Broch s'endú el Premi Quima Jaume

28.04.2008 | 00:06
El lliurament dels premis es va fer aquest dissabte a Cadaqués

La poeta empordanesa Maria Rosa Font ha guanyat el 21è Premi de Poesia Rosa Leveroni per a obra inèdita dels Premis Literaris Cadaqués, pel seu recull 'Des de l'arrel'. El llibre 'Sobre poesia catalana' d'Àlex Broch ha estat el guanyador de la 13a convocatòria del premi Cadaqués a Quima Jaume.

Aquest guardó premia tant la creació com l'assaig poètic. En l'edició de l'any passat d'aquest segon guardó, va guanyar un recull poètic i en la d'aquest any, el jurat ha premiat l'obra assagística.

El premi de periodisme, Cadaqués a Carles Rahola, que compleix en aquesta convocatòria un quart de segle, ha estat per la periodista Cristina Massanés pel seu article 'La dona que va fascinar Dalí. La delirant i torbadora història de Lídia de Cadaqués', publicat a la revista Sapiens.

L'acte d'adjudicació del premis s'ha fet aquest dissabte a Cadaqués i s'ha presentat el llibre guanyador de l'anterior convocatòria del premi Rosa Leveroni, 'Cent mil déus en un cau fosc' del poeta Lluís Calvo.

La novetat d'aquest any és que els guanyadors dels tres premis s'han endut un gravat de l'artista Gustau Carbó Berthold realitzat exclusivament per als premis, a més de l'import en metàl·lic i la publicació del llibre en el cas del Rosa Leveroni.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook