21 de desembre de 2020
21.12.2020
L'Empordà

Iñaki Gabilondo parla sobre el periodisme actual en el Dia de la Premsa Comarcal

S'han programat una sèrie de ponències que es poden seguir en directe clicant aquesta notícia

21.12.2020 | 19:48
Iñaki Gabilondo parla sobre el periodisme actual en el Dia de la Premsa Comarcal

L'Associació Catalana de la Premsa Comarcal celebra aquest dilluns, 21 de desembre, a les 9 de la nit, la setena edició del Dia de la Premsa Comarcal; un esdeveniment anual que a través d'una sèrie de ponències de diferents representants de la societat civil, reflexiona sobre els reptes del sector. Enguany, i a causa de la pandèmia, té un format diferent, i es pot seguir online a través del Canal de YouTube de l'ACPC.

L'acte el presenta una de les cares més conegudes de la televisió del nostre país, Xantal Llavina.

En aquesta ocasió coneixerem de prop què en pensen del periodisme actual i dels mitjans de comunicació, un reputat periodista com Iñaki Gabilondo que, en conversa amb el periodista i president de l'Associació Cultural Revista Cambrils Josep Capella, posen sobre la taula temes com els reptes que ha d'afrontar la professió, l'impacte de la pandèmia en la forma de narrar, o els trets diferencials de la premsa comarcal i local.

També intervenen tres periodistes que ocupen càrrecs de primera línia. Núria de José, responsable de redacció de la Xarxa Audiovisual Local i vicedegana del Col·legi de Periodistes; Violeta Gumà, Cap de Cultura a l'Agència Catalana de Notícies; i Sara González, periodista i col·laboradora com a analista en els mitjans RAC1, Catalunya Ràdio, TV3, TVE, Ràdio 4, Ser Catalunya i EiTB. Elles, aporten el seu punt de vista, des de la perspectiva que els dóna l'exercici del periodisme i també com a dones.

Aquest any també canvia l'escenari del Dia de la Premsa Comarcal. Després de cinc anys al Movistar Centre de Portal de l'Àngel, l'Antiga Fàbrica Damm de Barcelona dona acollida a l'esdeveniment.

El Dia de la Premsa Comarcal compta amb el patrocini de Naturgy, la col·laboració de Cerveses Damm i el suport del Departament de la Presidència de la Generalitat.

El Dia de la Premsa Comarcal va ser instaurat l'any 2014 per l'Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC) amb la intenció de reivindicar un model de comunicació que genera 1000 llocs de treball a tot el país i compta amb més de 160 capçaleres de paper i digitals, i que aposta per continuar creixent mantenint el seu compromís amb la informació de KM0, la informació comarcal i local.

En cadascuna de les edicions anteriors la jornada ha aplegat més d'un centenar de professionals del món de la comunicació i ha comptat amb les intervencions de reconeguts ponents com Jaume Roures, Antoni Bassas, Cristòbal Colon, Sor Lucia Caram, Lluís Bassat, Josep Roca o Ramon Besa, per citar-ne alguns.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook