12 de desembre de 2018
12.12.2018
Palma de Mallorca

Investiguen dos periodistes de Palma que van informar sobre una trama corrupta

La Policia Nacional ha entrat a les instal·lacions de Diario de Mallorca i d'Europa Press · Els agents han confiscat material dels dos redactors amb una ordre judicial

12.12.2018 | 07:42
La redacció de Diario de Mallorca abans d'entrar els agents.

Agents de la Policia Nacional s'han presentat aquest dimarts, 11 de desembre, a les instal·lacions de DIARIO de MALLORCA amb el propòsit de complir amb l'ordre de jutjat d'instrucció número 12 de Palma de requisar l'ordinador de treball i documents del periodista Kiko Mestre, per descobrir l'origen d'una informació relacionada amb el cas Cursach.

El diari els ha anunciat que no els entregaria cap material, amparant-se amb la clàusula de secret professional i la llibertat d'informació, per la qual cosa els policies han decidit marxar.

Tot i així, la Policia Nacional havia confiscat, hores abans, el telèfon mòbil del mateix periodista als jutjats de Via Alemania.

Agents del mateix cos policial s'han personat, d'altra banda, a la redacció de l'agència Europa Press, d'on s'han endut documentació i equips corporatius i personals d'una redactora que va publicar la mateixa informació relativa a una peça secreta.

La redactora s'ha acollit al seu dret de secret profesional per no revelar les fonts i els agents li han negat la possibilitat de contactar amb els serveis jurídics de la seva empresa. Emparant-se en el mandat judicial, els agents s'han endut el seu telèfon mòbil personal, dos ordinadors de l'empresa i documents en paper per determinar l'origen de la filtració periodística.

Diario de Mallorca ha manifestat el seu rebuig a aquestes accions que vulneren els drets fonamentals a la informació i el secret professional protegits per la Constitució.

 
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook