Amb l'exemplar d'aquest 20 de novembre de 2018, el Setmanari de l'Alt EMPORDÀ ha obsequiat a tots els seus lectors i subscriptors amb una edició especial commemorativa dedicada als 40 anys de la publicació. El suplement fa un repàs extens a la història del mitjà, el primer exemplar del qual va sortir al carrer el 4 de gener de 1978, i relata alguns dels fets més destacats que han marcat la comarca en el transcurs de les darreres quatre dècades.

Aquesta edició ha estat molt ben rebuda pels lectors del Setmanari. En ella hi ha salutacions especials del president de la Generalitat, Quim Torra i del president del grup Prensa Ibérica, Javier Moll i del director editorial, Carles Ayats i el director de la publicació, Santi Coll.

L'exemplar inclou entrevistes i reportatges que expliquen l'evolució de la comarca des dels seus diferents àmbits. Personalitats com el naturalista Jordi Sargatal, l'advocada Teresa Seseres, el directiu sanitari Martí Masferrer, la directora dels Museus Dalí Montse Aguer, la professora i exdiputada Montse Palma, l'empresària i enòloga Anna Espelt, l'activista social Mohamed El Amrani, el cuiner Ferran Adrià, el barber i comerciant Joan Mundet, l'entrenador i gestor esportiu Pere Gratacós i l'empresari Miquel Gotanegra.

També són protagonistes diversos empordanesos nascuts el 1978 -Anna Teixidor, Jordi Córdoba, Toni Soler, Jordi Arranz, Carles Monfort i Anna Punsí- i periodistes que van iniciar la seva trajectòria professional en el Setmanari: Damià Sànchez Bonmatí, Sònia Pau, Nil Ventós i Lucila Mallart.

La publicació commemorativa presenta un calendari amb portades i fets destacats d'aquest període 1978-2018, a més d'un recull de les activitats que organitza la publicació, pionera el 1995 en tenir la primera edició digital de la demarcació de Girona.

Nombroses empreses i organismes destacats de la comarca i del país participen en aquesta edició per acompanyar el periòdic en el seu aniversari.

El suplement és gratuït i el trobareu dins de cada exemplar del Setmanari de l'Alt EMPORDÀ.