El Comitè d'empresa i el Consell professional de TV3 ha desaprovat aquest dilluns el "nomenament sorpresa" del nou director de TVC, Vicent Sanchis. "Un nomenament sobtat i sense arguments clars i professionals, que mina la credibilitat del mitjà i, en conseqüència, dels seus professionals", han assegurat. Així mateix, han exigit que els nomenaments "es facin amb consens o per majories qualificades" i han reclamat "les reformes legislatives que evitin canvis a dit com el d'avui. La designació del nou director es manté dins dels acords dels partits del govern per repartir-se els càrrecs de la CCMA que permet a l'antiga CDC controlar la direcció del Consell de govern i de TVC", han apuntat a través d'un comunicat.

En aquest context, han indicat que el nomenament de Sanchis "no és un bon senyal per a la independència professional, la pluralitat i l'obertura de la CCMA al conjunt de la societat". Segons han destacat, la decisió del Consell de la Corporació "arriba en un moment de protagonisme mediàtic molt inconvenient per als dirigents de l'antiga Convergència (Cas Palau i Cas 3%). Precisament la bona cobertura informativa d'aquests judicis no es pot veure interferida per decisions extraperiodístiques".

Han recordat que fa mesos que, el fins ara director, el figuerenc Jaume Peral, reclamava públicament un millor finançament per renovar la programació de TVC. "Aquesta també pot ser una de les claus de la seva substitució. No ha estat l'única veu a reclamar més pressupost: també ho ha fet el CAC amb el Llibre Blanc de l'Audiovisual i el manifest 'Més TV3' presentat pel sector audiovisual juntament amb el Comitè d'empresa de TVC".

El Comitè d'empresa i el Consell professional de TV3 han manifestat que "la cúpula de la CCMA continua tancada a Via Augusta protagonitzant enfrontaments amb els directors de Catalunya Ràdio i de TV3 per qüestions pressupostàries i de control de programació i restant autonomia de funcionament a les empreses".

Han criticat que el Govern i la majoria del Consell de la CCMA continuen "veient la Corporació com un instrument de propaganda a curt termini que cal controlar i no actuen per millorar les expectatives de futur de la principal indústria audiovisual de Catalunya".

En aquest context, han reclamat la reforma urgent de la Llei de la CCMA; "una Corporació desgovernamentalitzada i despartiditzada; un Consell de Govern renovat i un pressupost suficient per fer front al futur".

Reacció del Sindicat de Periodistes

El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) ha lamentat la "imposició sectària" del nou director de TV3, el periodista Vicent Sanchis. El nomenament s'ha fet públic aquest dilluns. Segons l'SPC, el canvi s'ha fet "de manera sobtada i sense explicacions" i s'ha definit Sanchis com a persona alineada "des de sempre" amb el pujolisme i amb CDC. El sindicat també ha lamentat que el nomenament s'hagi fet "sense que es coneguin" les "competències en gestió audiovisual" del nou director, en uns moments "crítics per a la CCMA i els seus mitjans".

A parer de l'SPC, la mesura mostra "clarament qui té el control polític" de TV3 i "com continua utilitzant" la televisió "de forma partidista" per "assegurar-se el manteniment en el poder". El sindicat també ha lamentat que els mitjans públics catalans segueixin depenent "directament" del Govern.

Per tot plegat el sindicat ha demanat al Parlament que reprengui el seu protagonisme en un ens públic "que no ha de dependre del Govern i que ha d'estar al servei de tota la ciutadania".