La nova sala de l'Erato ha acollit, aquest dimarts al vespre, la presentació pública del calendari Records de Figueres 2017, que ha estat editat conjuntament per l'Ajuntament de Figueres i el Setmanari de l'Alt EMPORDÀ.

L'acte ha comptat amb la presència de l'alcaldessa Marta Felip, el tinent d'alcalde Pere Casellas i dels portaveus i regidors dels grups municipals de CiU, PP, C's i Compromís d'Esquerres. També hi han assistit el president de la Societat Coral Erato, Rodolfo Márquez; el president del Casino Menestral, Eduard Ayats; l'exregidor de Cultura Josep Maria Godoy, l'exregidor Joan Antoni Bertran i la directora de la Biblioteca Fages de Climent, Nati Vilanova, entre altres convidats.

El director editorial de l'EMPORDÀ, Carles Ayats, ha explicat als assistents l'evolució dels diferents calendaris que s'han editat d'ençà de l'any 2007 amb temàtiques diverses relacionades amb la ciutat i el seu patrimoni social, econòmic i cultural. L'alcaldessa Felip, per la seva part, ha destacat el fet que el calendari del 2007 "realça el valor" del passat de Figueres com a referent d'una ciutat que vol mirar endavant sense oblidar el passat. Finalment, el director del Setmanari, Santi Coll, ha fet un repàs comentat de les dinou fotos que composen la peça de col·leccionista d'aquest any i que està a disposició de tots els lectors de la publicació, de manera gratuïta, amb l'edició d'aquest dimarts del periòdic.

El treball ha comptat amb la participació de la Biblioteca Fages de Climent, l'Arxiu Municipal de Figueres i Sid Publicitat.

El calendari mostra, mes a mes, una nova tanda de les imatges de la important col·lecció de postals antigues que l'Ajuntament de Figueres va adquirir el 2014 en una subhasta. Es tracta d'un miler d'imatges datades d'entre finals del segle XIX i principis del segle XX, que mostren una ciutat viva i amb alguns elements urbanístics i arquitectònics que ja no existeixen i altres que han canviat molt amb el pas dels anys.

El calendari del 2017 s'acompanya amb una selecció de cites literàries que tracten sobre la ciutat i que ha estat elaborada per la Biblioteca Fages de Climent. Cites que pertanyen a obres escrites per Anna Maria Dalí, Vicenç Pagès Jordà, Manuel Costa-Pau, Manuel Brunet, Pere Teixidor Elias, Rosa Leveroni, Joan Guillamet, Eduard Puig Vayreda, Maria Àngels Anglada, Carles Bosch de la Trinxeria, Josep Pous i Pagès i Montserrat Vayreda.

Per aconseguir el calendari, només cal que el demaneu al vostre quiosc habitual amb l'exemplar de l'EMPORDÀ. Els subscriptors que reben la publicació per correu podran passar-lo a recollir per la nostra redacció, a l'avinguda Salvador Dalí, 79, baixos.