Amb l'edició d'aquest dimarts 20 de desembre, el Setmanari de l'Alt EMPORDÀ obsequia a tots els seus lectors amb el calendari de paret per al 2017, editat conjuntament amb l’Ajuntament de la capital empordanesa. Records de Figueres 2017 és el títol d’aquest nou treball que enguany ha tornat a comptar amb la participació de la Biblioteca Fages de Climent, l’Arxiu Municipal de Figueres i Sid Publicitat.

El calendari mostra, mes a mes, una nova tanda de les imatges de la important col·lecció de postals antigues que l’Ajuntament de Figueres va adquirir el 2014 en una subhasta. Es tracta d’un miler d’imatges datades d’entre finals del segle XIX i principis del segle XX, que mostren una ciutat viva i amb alguns elements urbanístics i arquitectònics que ja no existeixen i altres que han canviat molt amb el pas dels anys.

El calendari del 2017 s’acompanya amb una selecció de cites literàries que tracten sobre la ciutat i que ha estat elaborada per la Biblioteca Fages de Climent. Cites que pertanyen a obres escrites per Anna Maria Dalí, Vicenç Pagès Jordà, Manuel Costa-Pau, Manuel Brunet, Pere Teixidor Elias, Rosa Leveroni, Joan Guillamet, Eduard Puig Vayreda, Maria Àngels Anglada, Carles Bosch de la Trinxeria, Josep Pous i Pagès i Montserrat Vayreda.

Per aconseguir el calendari, només cal que el demaneu al vostre quiosc habitual. Els subscriptors podran passar-lo a recollir per la nostra redacció a partir del dimarts 20, a l’avinguda Salvador Dalí, 79, baixos.

Presentació pública

És previst que el calendari es presenti en un acte públic amb una projecció especial, que tindrà lloc el mateix dimarts 20, a les 19.30 hores, a la sala de l’Erato. L'entrada és lliure per a tots els assistents.

L’any 2007, el Setmanari de l'Alt EMPORDÀ, el Consell Comarcal i els Amics de la Unesco de Girona van editar, per Sant Jordi, el calendari Itinerari literari per les escultures de l’Alt Empordà, basat en el projecte Apadrinem escultures. Aquell treball va ser l’embrió d’una col·lecció de calendaris de paret que, des del 2010, editen l’Ajuntament i aquest Setmanari.

L’any 2010 es va dedicar als diferents aspectes que fan ciutat, amb fotografies de Yvonne Heinert i textos de Cristina Massanés. Després vindrien Jo també treballo per Figueres (2011); Ciutat de mercats i fires (2012); Figueres, ciutat educadora (2013), Figueres, la ciutat de les persones (2014), Símbols de ciutat (2015) i Records de Figueres (2016).