11 de setembre de 2016
11.09.2016
40 Años
Oviedo

José Manuel Vaquero, conseller de Prensa Ibérica, Medalla d'Or d'Astúries

És la màxima distinció de la Comunitat, en reconeixement a una dilatada trajectòria professional de compromís amb el pluralisme i la informació

11.09.2016 | 17:28
José Manuel Vaquero, distingit per la seva professionalitat.

El periodista José Manuel Vaquero, actual conseller de Prensa Ibérica i anterior conseller delegat del mateix grup editorial, al qual pertany aquest mitjà, ha rebut la Medalla d'Or d'Astúries, la màxima distinció de la Comunitat, en reconeixement a una dilatada trajectòria professional de compromís amb el pluralisme i la informació. El president del Principat, Javier Fernandez, li va fer lliurament de la distinció a Oviedo, davant un auditori abarrotat per 1.500 persones.

Pel president asturià, Vaquero personifica com ningú "el bon periodisme", el que "fomenta i confronta parers per reflectir la discrepància sense almenar al diari en un búnquer del seu propi criteri"; el que aconsegueix establir una "comunió amb la societat" a la qual informa.

L'homenatjat, per la seva banda, va destacar el caràcter de "obra coral" que suposa l'exercici del periodisme, que no és possible sense "empreses serioses i periodistes competents per ajudar a crear un marc d'igualtat entre ciutadans ben informats". En les seves paraules d'agraïment Vaquero va citar expressament a l'editor i president de Prensa Ibérica, Javier Moll, i el conseller delegat del grup, Aitor Moll, presents a l'acte.

Per Vaquero, l'essència del bon periodisme, "explicar a la gent el que passa a la gent", es manté en vigor i només hi ha una regla d'or per afrontar-: "la veritat possible en la informació, perquè els fets són sagrats, i obrir de bat a bat les portes a una opinió lliure que ajudi el lector a pensar pel seu compte ".
 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Les nostres subscripcions, s'assaboreixen
Enllaços recomanats: Premis cinema