Brauli Duart ha anunciat aquest dilluns en un ple extraordinari del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que deixa temporalment la presidència d'aquest òrgan per motius de salut. El fins ara president de l'ens, però, es mantindrà com a conseller. Duart ha renunciat al càrrec després de tancar la nova estructura de la CCMA i l'exercici pressupostari 2015. A partir d'ara, Núria Llorach exercirà les funcions de presidenta, després que en el mateix ple hagi estat nomenada vicepresidenta de la CCMA.

Tot i deixar la primera línia en la gestió executiva de la CCMA, Brauli Duart ha explicat centrarà esforços a "col·laborar en el disseny de les estratègies de futur dels mitjans de la Corporació i, especialment, a potenciar les relacions de col·laboració i reciprocitat per fer realitat un espai comú de comunicació amb els pobles amb els que compartim llengua, història i cultura".

En el consell extraordinari, Brauli Duart ha presentat els eixos bàsics de la gestió i resultats dels quatre anys en què ha estat al capdavant de la Corporació, un període que ha qualificat de "difícil, convuls en ocasions, però sempre apassionant i compromès". El fins ara president ha remarcat que la realitat d'una profunda crisi econòmica que ha reduït en una tercera part els recursos de la CCMA "ha obligat la Corporació, per primera vegada en la seva història, a fer un esforç de contenció de la despesa i d'optimització de recursos d'una dimensió inèdita".

Duart també ha assegurat que la gestió adequada d'aquesta complexitat ha permès tancar l'exercici 2015 assolint l'estabilitat pressupostària de la Corporació i amb deute zero.

Pel que fa als resultats, el fins ara president ha precisat que, malgrat els ajustos i la fragmentació de l'audiència, TV3 ha mantingut el lideratge durant els darrers sis anys, uns resultats inèdits en la seva història, sent la televisió generalista més ben valorada pels catalans i amb uns informatius líders en credibilitat, confiança i imparcialitat. Al seu torn, Catalunya Ràdio ha tancat el 2015 amb el rècord històric anual d'audiència des de la seva creació i és referència informativa indiscutible.

Duart ha instat el Consell a continuar treballant en la línia estratègica fixada el 2011 per garantir el futur i assolir l'eficiència dels mitjans de la Corporació: "No ens podem limitar a aplicar criteris d'austeritat i reducció pressupostària sinó que cal continuar impulsant els canvis necessaris per aconseguir la millora de la productivitat i l'optimització de la despesa. I això sense renunciar a continuar sent un referent d'innovació i capdavanters en l'àmbit audiovisual". "No adaptar-se adequadament a la nova realitat -ha afegit-, pot comportar que els mitjans de la Corporació deixin d'interessar l'espectador i que el seu cost social i econòmic pugui acabar sent insostenible, com hi ha exemples recents més enllà del nostre territori".

En la seva primera intervenció davant del consell de govern, Núria Llorach, ha agraït els bons resultats de gestió i el compromís assumit aquests anys per Brauli Duart, en una etapa extremadament complexa, i ha valorat la capacitat que ha demostrat per generar consensos en el si d'un consell de govern amb procedència molt plural però on pràcticament el 100% dels acords que s'han adoptat durant el seu mandat s'han assolit per unanimitat.

Núria Llorach ha expressat la seva voluntat de "treballar per mantenir l'alt nivell de qualitat del servei de comunicació que presten els mitjans de la Corporació, com a mitjans nacionals de Catalunya".

En aquesta línia, Llorach, que és membre del consell de govern de la CCMA des de gener de 2008, ha anunciat la seva intenció de continuar el procés d'implantació d'un nou projecte empresarial que té com a objectiu essencial garantir l'èxit de l'actual model de servei públic i contribuir a la viabilitat futura de la Corporació. Un projecte basat en un canvi de concepció cap a la simplificació organitzativa, la potenciació de la visió integral de creació i distribució de continguts i l'eficàcia en la gestió.