El Ple del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC ) ha aprovat obrir un període d'informació a l'empresa Xarxa de Serveis i Comunicacions 2014, que emet sota la marca comercial El Punt Avui TV, per no emetre suficient programació de proximitat. Segons el CAC, l'eventual incompliment de l'obligació d'emetre 60 hores setmanals de programació de proximitat seria constitutiu d'una infracció greu i les sancions poden oscil·lar entre els 12.000 i els 90.000 euros. El CAC va analitzar una mostra corresponent entre el 21 i el 27 d'abril de l'any passat a la demarcació de Barcelona i va constatar que només es van emetre 4 hores i 13 minuts, incloent les redifusions. L'acord ha estat aprovat per tres vots a favor i tres abstencions.

El període d'informació prèvia té com a finalitat donar audiència al prestador de serveis de comunicació perquè formuli les manifestacions que consideri oportunes i és previ a un expedient sancionador, si s'escau.

El canal de referència va ser adjudicat inicialment, l´any 2006, a la societat Smile Advertising, SL, que emetia sota la marca comercial Canal Català. Posteriorment, el 2012, aquesta societat es va fusionar per absorció amb Publicitat i Comunicació del Vallès, SL. Posteriorment, el 2014, el Consell va autoritzar l´arrendament de diverses llicències, entre les que es trobava aquesta. La societat arrendatària va ser Xarxa de Serveis i Comunicacions 2014, SL. Com a conseqüència de l´autorització, l´empresa arrendatària assumia els deures i les obligacions que es deriven de les llicències de referència.