La 7a edició dels Premis de Comunicació Local Carles Rahola ha tornat a posar en valor el periodisme de territori. La sèrie d'instantànies d'Aniol Resclosa sobre l'ascens frustrat del Girona FC a primera divisió perdent contra el Lugo al minut 91 s'han imposat a la categoria de millor fotografia publicada. Pel què fa a informació, el jurat també ha reconegut la cobertura de les eleccions municipals 2015 a ràdios del Baix Empordà, el programa 'Fora de Lloc' emès per la Xarxa de Televisions Locals i les entrevistes fetes per Miquel Toll a l'advocat i diputat de la CUP Benet Salellas i a l'activista i escriptor francès Jean Marc Rouillan. Completen el palmarès la revista d'economia solidària 'Gidària' i la comunicació institucional dels ajuntaments de Torroella de Montgrí i Palafrugell.

El premi al millor treball informatiu o divulgatiu en premsa, dotat amb 1.000 euros, ha estat per Miquel Toll i Riera per les entrevistes a Jean Marc Rouillan i a Benet Salellas, publicades a Ariet.cat i a Directa. El jurat n'ha volgut destacar "la capacitat de plantejar entrevistes oportunes pel seu moment històric, la profunditat de la mirada del periodista i els nous elements d´anàlisi que permeten reflexionar més enllà de l´estricta actualitat". Miquel Toll, a l'hora de recollir el premi, ha volgut també donar suport al campanya #lavagaajudici mitjançant una pancarta que deia «Tenim 8 veïns imputats per defensar els drets de tothom».

Els altres finalistes d'aquesta categoria han estat Mairena Rivas i Josep Maria Mora, pel recull de reportatges Diàlegs d´educació, publicats al Setmanari de l´Alt Empordà, de qui el jurat n'ha volgut destacar especialment "la importància, el rigor i la qualitat" i Tura Soler, pel reportatge Les assassines silencioses, publicat a El Punt Avui

Els premis Carles Rahola, organitzats per la Diputació i el Col·legi de Periodistes, han seguit la fórmula engegada l'any passat i els guardonats no s'han donat a conèixer fins al mateix moment de la gala. Els premis reivindiquen el periodisme gironí i se subdivideixen en diferents categories, abastant premsa escrita, ràdios, digitals, comunicació institucional i fotografia, entre d'altres.

En la categoria de millor fotografia publicada, aquest any s'ha endut el guardó la sèrie 'Minut 91', del fotògraf del Diari de Girona Aniol Resclosa. Les instantànies recullen el moment en què el Girona FC va veure frustrat el seu ascens directe a primera divisió davant del Lugo a l'estadi de Montilivi. Aquest és el segon cop que Resclosa s'emporta un Carles Rahola, ja que també el van distingir en una edició anterior per una sèrie de fotografies sobre XaropClown, els pallassos que fan riure nens als hospitals.

La cobertura especial de les eleccions municipals del 2015 a diverses ràdios del Baix Empordà s'ha imposat en la categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio. A l'emissió hi van col·laborar Ràdio Capital de l'Empordà, Ràdio Begur, Ràdio Bisbal i XtraFM Costa Brava.

En televisió, el jurat dels setens Carles Rahola ha distingit el programa 'Fora de Lloc', emès per la Xarxa de Televisions Locals i dirigit per Octavi Muní i Joan López.

Comunicació institucional, la sorpresa de la nit

Una de les sorpreses de la nit ha arribat quan s'ha desvetllat la categoria de millor iniciativa de comunicació institucional. Aquí no hi ha hagut només un sol nom propi, sinó dos. En aquesta edició, el jurat ha premiat 'ex aequo' els ajuntaments de Torroella de Montgrí i el de Palafrugell -els dos finalistes- pel pla de comunicació del projecte Life-Pletera i per la iniciativa 'TreballemxPalafrugell'.

El guardó que no ha suposat cap sorpresa, per contra, ha estat el de millor projecte sobre comunicació periodística. I és que aquí, només hi havia un sol finalista: la revista d'economia solidària 'Gidària'. Per últim, el premi a millor informació digital ha quedat desert.