RTVE ha enviat a tots els seus treballadors a través del circuit intern una convocatòria perquè assisteixin a l'acte de jura o promesa de la bandera d'Espanya per a personal civil que tindrà lloc el pròxim 31 d'octubre al Regiment de Transmissions de Pozuelo. El document, al què ha tingut accés l'ACN, recorda que les instal·lacions de l'Exércit de Terra estan al costat de les de RTVE a Prado del Rey. El correu adjunta els formularis de prestació de jurament i de sol·licitud de convidat i aporta a més una direcció de correu electrònica i un telèfon del Ministeri de Defensa.

"Els responsables del Regiment de Transmissions 22, situat al costat de la seu de RTVE a Prado del Rey, conviden als treballadors de la Corporació a l'acte de Jura o Promesa davant la Bandera d'Espanya per a personal civil que tindrà lloc el pròxim 31 d'octubre, a les 11 hores, a l'Acuartelament 'Capitán Sevillano', Avinguda de Radiotelevisión, 6, Pozuelo de Alarcón (Madrid)", diu el missatge.

Segons el correu, "el dret i honor de manifestar el compromís amb la defensa d'Espanya podrà ser exercit complint els següents requisits: tenir la nacionalitat espanyola, tenir complerts els 18 anys d'edat en el moment de la jura o promesa davant la Bandera d'Espanya i o (per no) haver estat declarat incapaç per sentència judicial ferma".

Fonts de la direcció de la cadena han atribuït l'acció dins la normalitat i pel "veïnatge" amb la caserna i han recordat que els últims anys el Ministeri de Defensa ha posat en marxa una aproximació de la bandera i l'exèrcit a la població civil a través de les empreses públiques i privades.